- Bewaar
- Bewaar
Thais visstoofpotje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis en de scampi's oppervlakkig ontdooien. Snij de vis in stukken en dep goed droog.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Snij het pepertje in ringetjes. Verwijder eerst de pitjes en de zaadlijsten als u niet van pittig houdt.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 5 cm.
-
Snipper de blaadjes koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de arachideolie in een wok en voeg de lente-uitjes, het knoflook, het pepertje en de gember toe. Kruid met het kerriepoeder. Roerbak enkele minuten.
-
Voeg de visfond en de kokosmelk toe en roer goed. Dek af en laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de vis toe en laat ± 3 min. pruttelen.
-
Voeg de scampi's toe en laat nog ± 5 min. pruttelen tot alles gaar is. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel het visstoofpotje over diepe borden en werk af met de fijngesnipperde koriander.
-
Serveer met jasmijnrijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis en de scampi's oppervlakkig ontdooien. Snij de vis in stukken en dep goed droog.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Snij het pepertje in ringetjes. Verwijder eerst de pitjes en de zaadlijsten als u niet van pittig houdt.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 5 cm.
-
Snipper de blaadjes koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de arachideolie in een wok en voeg de lente-uitjes, het knoflook, het pepertje en de gember toe. Kruid met het kerriepoeder. Roerbak enkele minuten.
-
Voeg de visfond en de kokosmelk toe en roer goed. Dek af en laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de vis toe en laat ± 3 min. pruttelen.
-
Voeg de scampi's toe en laat nog ± 5 min. pruttelen tot alles gaar is. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel het visstoofpotje over diepe borden en werk af met de fijngesnipperde koriander.
-
Serveer met jasmijnrijst.