Thais visstoofpotje

Thais visstoofpotje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 6.5 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 33.1 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis en de scampi's oppervlakkig ontdooien. Snij de vis in stukken en dep goed droog.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Snij het pepertje in ringetjes. Verwijder eerst de pitjes en de zaadlijsten als u niet van pittig houdt.

  6. Rasp de gember fijn.

  7. Snij de lente-uitjes in stukken van 5 cm.

  8. Snipper de blaadjes koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de lente-uitjes, het knoflook, het pepertje en de gember toe. Kruid met het kerriepoeder. Roerbak enkele minuten.

  11. Voeg de visfond en de kokosmelk toe en roer goed. Dek af en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de vis toe en laat ± 3 min. pruttelen.

  13. Voeg de scampi's toe en laat nog ± 5 min. pruttelen tot alles gaar is. Kruid met zwarte peper.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel het visstoofpotje over diepe borden en werk af met de fijngesnipperde koriander.

  16. Serveer met jasmijnrijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis en de scampi's oppervlakkig ontdooien. Snij de vis in stukken en dep goed droog.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Snij het pepertje in ringetjes. Verwijder eerst de pitjes en de zaadlijsten als u niet van pittig houdt.

  6. Rasp de gember fijn.

  7. Snij de lente-uitjes in stukken van 5 cm.

  8. Snipper de blaadjes koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de lente-uitjes, het knoflook, het pepertje en de gember toe. Kruid met het kerriepoeder. Roerbak enkele minuten.

  11. Voeg de visfond en de kokosmelk toe en roer goed. Dek af en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de vis toe en laat ± 3 min. pruttelen.

  13. Voeg de scampi's toe en laat nog ± 5 min. pruttelen tot alles gaar is. Kruid met zwarte peper.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel het visstoofpotje over diepe borden en werk af met de fijngesnipperde koriander.

  16. Serveer met jasmijnrijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 6.5 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 33.1 g
Zout 1.2 g

Bekijk het recept digitaal