Thaise groentewok met varkensreepjes en ei
Thaise groentewok met varkensreepjes en ei

Thaise groentewok met varkensreepjes en ei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 83.3 g
Suiker 32.2 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 44 g
Zout 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als het wat pittiger mag). Snipper fijn.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Snij de limoen in 2 en pers 1 helft. Snij de andere helft in 4 partjes.

  7. Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, de vissaus en het limoensap.

  8. Snij de varkenssneden in dunne repen.

  9. Klop de eieren los.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  12. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok.

  13. Verhit 1/2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de gember, het pepertje en de helft van de lente-uitjes. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok.

  14. Verhit opnieuw 1/2 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren.

  15. Doe de noedels, het vlees en de groenten opnieuw in de wok, overgiet met het oosterse sausje en meng goed door elkaar.

  16. Afwerking:
  17. Schep de groentewok over de borden en werk af met de rest van de lente-uitjes.

  18. Serveer met de chilisaus en de partjes limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als het wat pittiger mag). Snipper fijn.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Snij de limoen in 2 en pers 1 helft. Snij de andere helft in 4 partjes.

  7. Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, de vissaus en het limoensap.

  8. Snij de varkenssneden in dunne repen.

  9. Klop de eieren los.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  12. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok.

  13. Verhit 1/2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de gember, het pepertje en de helft van de lente-uitjes. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok.

  14. Verhit opnieuw 1/2 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren.

  15. Doe de noedels, het vlees en de groenten opnieuw in de wok, overgiet met het oosterse sausje en meng goed door elkaar.

  16. Afwerking:
  17. Schep de groentewok over de borden en werk af met de rest van de lente-uitjes.

  18. Serveer met de chilisaus en de partjes limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 83.3 g
Suiker 32.2 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 44 g
Zout 5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal