- Bewaar

- Bewaar
Thaise groentewok met varkensreepjes en ei
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als het wat pittiger mag). Snipper fijn.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de limoen in 2 en pers 1 helft. Snij de andere helft in 4 partjes.
-
Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, de vissaus en het limoensap.
-
Snij de varkenssneden in dunne repen.
-
Klop de eieren los.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok.
-
Verhit 1/2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de gember, het pepertje en de helft van de lente-uitjes. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1/2 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren.
-
Doe de noedels, het vlees en de groenten opnieuw in de wok, overgiet met het oosterse sausje en meng goed door elkaar.
-
Afwerking:
-
Schep de groentewok over de borden en werk af met de rest van de lente-uitjes.
-
Serveer met de chilisaus en de partjes limoen.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als het wat pittiger mag). Snipper fijn.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de limoen in 2 en pers 1 helft. Snij de andere helft in 4 partjes.
-
Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, de vissaus en het limoensap.
-
Snij de varkenssneden in dunne repen.
-
Klop de eieren los.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok.
-
Verhit 1/2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de gember, het pepertje en de helft van de lente-uitjes. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1/2 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren.
-
Doe de noedels, het vlees en de groenten opnieuw in de wok, overgiet met het oosterse sausje en meng goed door elkaar.
-
Afwerking:
-
Schep de groentewok over de borden en werk af met de rest van de lente-uitjes.
-
Serveer met de chilisaus en de partjes limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont