Thaise rijstschotel met vegetarische schnitzel
Thaise rijstschotel met vegetarische schnitzel

Thaise rijstschotel met vegetarische schnitzel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 83.2 g
Suiker 18.6 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 25.2 g
Zout 11.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pluk de blaadjes koriander.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak de stoofgroenten 5 min. Meng er de sojasaus onder en laat nog 1 min. verder bakken.

  8. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en snij in repen.

  9. Meng de rijst onder de groenten en laat nog 2 min. opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de rijst over diepe borden of kommetjes. Bestrooi met de lente-ui en de koriander. Werk af met de vegetarische schnitzel en de chilisaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pluk de blaadjes koriander.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak de stoofgroenten 5 min. Meng er de sojasaus onder en laat nog 1 min. verder bakken.

  8. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en snij in repen.

  9. Meng de rijst onder de groenten en laat nog 2 min. opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de rijst over diepe borden of kommetjes. Bestrooi met de lente-ui en de koriander. Werk af met de vegetarische schnitzel en de chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 83.2 g
Suiker 18.6 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 25.2 g
Zout 11.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Gueuze Wijn Gewurztraminer « Tradition » A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal