- Bewaar

- Bewaar
Tijgergarnalen met fijne groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Zuivere witte loirewijn met typisch boeket van sauvignon-druiven en licht nerveuze frisfruitige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Smaakvolle witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die geeft de wijn zijn florale boeket en fijne, fris fruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in heel fijne ringen.
-
Pel de tomaat, haal ze uit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Leg de diepgevroren tijgergarnalen 2 min. in heet water en pel ze.
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten in een kookpan en doe er de preiringen bij. Laat heel even stoven en roer om.
-
Leg er de gepelde tijgergarnalen bovenop en kruid met 1/2 koffiel. tijm, peper en zout.
-
Snipper er de knoflook over en besprenkel met de witte wijn. Zet het deksel schuin op de pan (zodat er wat damp kan ontsnappen).
-
Roer na 5 min. alles om en voeg er 3 eetl. room aan toe. Werk af met de blokjes tomaat en laat nog even doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Warme fleurons (halvemaantjes in bladerdeeg, alleen verkrijgbaar in eindejaarsperiode) en gekookte rijst maken dit gerecht af.
Onze drankensuggesties
Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Zuivere witte loirewijn met typisch boeket van sauvignon-druiven en licht nerveuze frisfruitige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Smaakvolle witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die geeft de wijn zijn florale boeket en fijne, fris fruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in heel fijne ringen.
-
Pel de tomaat, haal ze uit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Leg de diepgevroren tijgergarnalen 2 min. in heet water en pel ze.
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten in een kookpan en doe er de preiringen bij. Laat heel even stoven en roer om.
-
Leg er de gepelde tijgergarnalen bovenop en kruid met 1/2 koffiel. tijm, peper en zout.
-
Snipper er de knoflook over en besprenkel met de witte wijn. Zet het deksel schuin op de pan (zodat er wat damp kan ontsnappen).
-
Roer na 5 min. alles om en voeg er 3 eetl. room aan toe. Werk af met de blokjes tomaat en laat nog even doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Warme fleurons (halvemaantjes in bladerdeeg, alleen verkrijgbaar in eindejaarsperiode) en gekookte rijst maken dit gerecht af.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Zuivere witte loirewijn met typisch boeket van sauvignon-druiven en licht nerveuze frisfruitige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Smaakvolle witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die geeft de wijn zijn florale boeket en fijne, fris fruitige smaak.