Tijgergarnalen met fijne groenten
Tijgergarnalen met fijne groenten

Tijgergarnalen met fijne groenten

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 10.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in heel fijne ringen.

  3. Pel de tomaat, haal ze uit en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Leg de diepgevroren tijgergarnalen 2 min. in heet water en pel ze.

  5. Bereiding:
  6. Laat de boter smelten in een kookpan en doe er de preiringen bij. Laat heel even stoven en roer om.

  7. Leg er de gepelde tijgergarnalen bovenop en kruid met 1/2 koffiel. tijm, peper en zout.

  8. Snipper er de knoflook over en besprenkel met de witte wijn. Zet het deksel schuin op de pan (zodat er wat damp kan ontsnappen).

  9. Roer na 5 min. alles om en voeg er 3 eetl. room aan toe. Werk af met de blokjes tomaat en laat nog even doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Warme fleurons (halvemaantjes in bladerdeeg, alleen verkrijgbaar in eindejaarsperiode) en gekookte rijst maken dit gerecht af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in heel fijne ringen.

  3. Pel de tomaat, haal ze uit en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Leg de diepgevroren tijgergarnalen 2 min. in heet water en pel ze.

  5. Bereiding:
  6. Laat de boter smelten in een kookpan en doe er de preiringen bij. Laat heel even stoven en roer om.

  7. Leg er de gepelde tijgergarnalen bovenop en kruid met 1/2 koffiel. tijm, peper en zout.

  8. Snipper er de knoflook over en besprenkel met de witte wijn. Zet het deksel schuin op de pan (zodat er wat damp kan ontsnappen).

  9. Roer na 5 min. alles om en voeg er 3 eetl. room aan toe. Werk af met de blokjes tomaat en laat nog even doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Warme fleurons (halvemaantjes in bladerdeeg, alleen verkrijgbaar in eindejaarsperiode) en gekookte rijst maken dit gerecht af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 10.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Zuivere witte loirewijn met typisch boeket van sauvignon-druiven en licht nerveuze frisfruitige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Smaakvolle witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die geeft de wijn zijn florale boeket en fijne, fris fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal