Tina maakt Cajun Louisiana Chicken

Tina maakt Cajun Louisiana Chicken

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 19.1 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 46.7 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng alle ingrediënten voor de cajunkruiden onder elkaar.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's in fijne reepjes.

  5. Snij de kipfilets in kleine blokjes en meng er 3 eetl. cajunkruiden onder. Laat goed intrekken.

  6. Snij de ui in 2 en daarna in fijne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een wok en bak de paprikareepjes 5 min.

  9. Voeg de ui toe en roerbak nog 5 à 10 min. Haal uit de wok en zet opzij.

  10. Doe de kippenblokjes in dezelfde wok en bak goudbruin en gaar. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  11. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Giet het citroensap en 180 ml water in de wok en roer er de rietsuiker onder. Roer tot de suiker gesmolten is. Voeg de maïzena toe en roer tot een lichtgebonden saus.

  13. Voeg de kippenblokjes en de paprikareepjes opnieuw toe en meng onder de saus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng alle ingrediënten voor de cajunkruiden onder elkaar.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's in fijne reepjes.

  5. Snij de kipfilets in kleine blokjes en meng er 3 eetl. cajunkruiden onder. Laat goed intrekken.

  6. Snij de ui in 2 en daarna in fijne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een wok en bak de paprikareepjes 5 min.

  9. Voeg de ui toe en roerbak nog 5 à 10 min. Haal uit de wok en zet opzij.

  10. Doe de kippenblokjes in dezelfde wok en bak goudbruin en gaar. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  11. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Giet het citroensap en 180 ml water in de wok en roer er de rietsuiker onder. Roer tot de suiker gesmolten is. Voeg de maïzena toe en roer tot een lichtgebonden saus.

  13. Voeg de kippenblokjes en de paprikareepjes opnieuw toe en meng onder de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 19.1 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 46.7 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal