Toast champignon met geitenkaas en witloofslaatje
Toast champignon met geitenkaas en witloofslaatje

Toast champignon met geitenkaas en witloofslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 10.6 g
Vezel 6 g
Eiwit 14.9 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snij het witloof in fijne reepjes.

  4. Snij de kaas in blokjes.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne reepjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. 1 Smelt de boter in een pan en bak het diepgevroren knoflook en de champignons ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  8. 2 Rooster intussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snij in 2 en daarna in driehoeken.

  9. 3 Meng het witloof met de appel en de veldsla. Verdeel over de borden en leg op elk bord 3 halve toastjes. Verdeel op elk toastje wat champignons en werk af met kaasblokjes.

  10. 4 Besprenkel met de azijn en de honing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snij het witloof in fijne reepjes.

  4. Snij de kaas in blokjes.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne reepjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. 1 Smelt de boter in een pan en bak het diepgevroren knoflook en de champignons ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  8. 2 Rooster intussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snij in 2 en daarna in driehoeken.

  9. 3 Meng het witloof met de appel en de veldsla. Verdeel over de borden en leg op elk bord 3 halve toastjes. Verdeel op elk toastje wat champignons en werk af met kaasblokjes.

  10. 4 Besprenkel met de azijn en de honing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 10.6 g
Vezel 6 g
Eiwit 14.9 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Cheverny A.O.P. 'Les Vieilles Serres'

Bekijk het recept digitaal