Toast met eendenlever en gelei van perzikenbier
Toast met eendenlever en gelei van perzikenbier

Toast met eendenlever en gelei van perzikenbier

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 12.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien:
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  4. Verwarm het bier op een zacht vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in smelten. Giet het mengsel in een glazen schaal en laat 1 nacht opstijven.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Schil de appel en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Meng de veldsla met de blokjes appel, de balsamicoazijn en de olijfolie. Bestrooi met de walnoten, de uiringen en de veenbessen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Rooster de sneetjes vruchtenbrood en laat even afkoelen. Leg op elke toast een sneetje eendenlever.

  10. Snij de biergelei in blokjes of hak fijn.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de veldsla over de borden. Leg er een toast met eendenlever op. Garneer met preikiemen en biergelei. Lepel er wat abrikozenconfituur naast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien:
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  4. Verwarm het bier op een zacht vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in smelten. Giet het mengsel in een glazen schaal en laat 1 nacht opstijven.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Schil de appel en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Meng de veldsla met de blokjes appel, de balsamicoazijn en de olijfolie. Bestrooi met de walnoten, de uiringen en de veenbessen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Rooster de sneetjes vruchtenbrood en laat even afkoelen. Leg op elke toast een sneetje eendenlever.

  10. Snij de biergelei in blokjes of hak fijn.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de veldsla over de borden. Leg er een toast met eendenlever op. Garneer met preikiemen en biergelei. Lepel er wat abrikozenconfituur naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 12.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Pêche Mel Bush

Bekijk het recept digitaal