Toast met gegratineerd kaasje
Toast met gegratineerd kaasje

Toast met gegratineerd kaasje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 35.7 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de ovengrill 10 min. voor op 180 °C.

  4. Bereiding:
  5. Rooster het brood in een brood rooster of onder de ovengrill.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een steel pannetje en bak de zilveruitjes 10 min. Giet het vocht weg en roer er de balsamicoazijn onder. Laat nog 5 min. garen op een zacht vuur.

  7. Schil ondertussen de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 4 gelijke schijven van 1 cm dik. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de schijven 1 min. aan elke kant. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren.

  8. Snij de kaas in 4 sneetjes. Beleg elk sneetje brood met 1 appelschijfje en 1 sneetje kaas. Zet 2 min. onder de ovengrill zodat de kaas mooi smelt en lichtjes bruin kleurt.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met de gekonfijte uitjes. Geef er eventueel wat fijngesneden jonge slascheuten bij.

Tip

Voor een mooie presentatie snijdt u alle ingrediënten in dezelfde vorm en grootte als de appelschijven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de ovengrill 10 min. voor op 180 °C.

  4. Bereiding:
  5. Rooster het brood in een brood rooster of onder de ovengrill.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een steel pannetje en bak de zilveruitjes 10 min. Giet het vocht weg en roer er de balsamicoazijn onder. Laat nog 5 min. garen op een zacht vuur.

  7. Schil ondertussen de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 4 gelijke schijven van 1 cm dik. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de schijven 1 min. aan elke kant. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren.

  8. Snij de kaas in 4 sneetjes. Beleg elk sneetje brood met 1 appelschijfje en 1 sneetje kaas. Zet 2 min. onder de ovengrill zodat de kaas mooi smelt en lichtjes bruin kleurt.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met de gekonfijte uitjes. Geef er eventueel wat fijngesneden jonge slascheuten bij.

Tip

Voor een mooie presentatie snijdt u alle ingrediënten in dezelfde vorm en grootte als de appelschijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 35.7 g
Eiwit 8.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Goudenband Vlaams oudbruin bier Wijn Sylvaner 'Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal