Toast met kruidige eiersalade
Toast met kruidige eiersalade

Toast met kruidige eiersalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 35.1 g
Eiwit 12 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren.

  4. Snipper intussen de peterselie fijn.

  5. Snij de halve rode ui in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Rooster de sneden toastbrood in een broodrooster of 2 min. aan elke kant onder de grill van een voorverwarmde oven.

  8. Prak intussen de hardgekookte eieren grof met een vork en meng er de mayonaise, de mosterd, de peterselie en het kerriepoeder onder. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de waterkers over 4 sneden toast, voeg de eiersalade toe en leg er de rode ui bovenop. Bedek met een snede toastbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren.

  4. Snipper intussen de peterselie fijn.

  5. Snij de halve rode ui in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Rooster de sneden toastbrood in een broodrooster of 2 min. aan elke kant onder de grill van een voorverwarmde oven.

  8. Prak intussen de hardgekookte eieren grof met een vork en meng er de mayonaise, de mosterd, de peterselie en het kerriepoeder onder. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de waterkers over 4 sneden toast, voeg de eiersalade toe en leg er de rode ui bovenop. Bedek met een snede toastbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 35.1 g
Eiwit 12 g

Bekijk het recept digitaal