Toast met zeevruchten
Toast met zeevruchten

Toast met zeevruchten

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 343 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Eiwit 20.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de korst van de sneetjes brood en snij in een vierkant of cirkel.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Strijk het brood in met de olijfolie, leg op een bakplaat en schuif 8 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  7. Verhit 2 eetl. boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Laat even drogen en giet er al roerend de visbouillon bij tot u een gladde saus bekomt.

  8. Roer er de room en de ouzo onder en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de zeevruchten toe en laat alles opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een toastje en verdeel er de zeevruchten over. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. U kan het bord versieren met een blaadje sla, een schijfje tomaat en een sneetje citroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de korst van de sneetjes brood en snij in een vierkant of cirkel.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Strijk het brood in met de olijfolie, leg op een bakplaat en schuif 8 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  7. Verhit 2 eetl. boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Laat even drogen en giet er al roerend de visbouillon bij tot u een gladde saus bekomt.

  8. Roer er de room en de ouzo onder en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de zeevruchten toe en laat alles opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een toastje en verdeel er de zeevruchten over. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. U kan het bord versieren met een blaadje sla, een schijfje tomaat en een sneetje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 343 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Eiwit 20.3 g

Bekijk het recept digitaal