Toastjes met duo van pastei en veenbessen
Toastjes met duo van pastei en veenbessen

Toastjes met duo van pastei en veenbessen

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Energie 1966 kj
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 39.2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 12.4 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de diepgevroren veenbessen in een steelpan met 3 el water en de suiker 10 à 15 min. op een zacht vuur.

  3. Snij intussen de vijgen in de lengte in 4 en daarna in plakjes. Meng er de veldsla (bekijk op de verpakking of die gewassen moet worden), de pompoenpitten, de honing en de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  4. Snij elk sneetje peperkoek in 2 driehoekjes en besmeer met de everzwijnenpastei. Rooster het rozijnenbrood in de broodrooster en snij elk sneetje in 2 driehoekjes. Besmeer met de eendenpastei.

  5. Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 2 toastjes van elke soort op. Trek de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi er de toastjes mee. Werk af met de veenbessencompote.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de diepgevroren veenbessen in een steelpan met 3 el water en de suiker 10 à 15 min. op een zacht vuur.

  3. Snij intussen de vijgen in de lengte in 4 en daarna in plakjes. Meng er de veldsla (bekijk op de verpakking of die gewassen moet worden), de pompoenpitten, de honing en de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  4. Snij elk sneetje peperkoek in 2 driehoekjes en besmeer met de everzwijnenpastei. Rooster het rozijnenbrood in de broodrooster en snij elk sneetje in 2 driehoekjes. Besmeer met de eendenpastei.

  5. Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 2 toastjes van elke soort op. Trek de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi er de toastjes mee. Werk af met de veenbessencompote.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Energie 1966 kj
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 39.2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 12.4 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g

Bekijk het recept digitaal