- Bewaar

- Bewaar
Tofoe-pompoenballetjes met rodekoolslaatje
Onze drankensuggesties
Wijn * Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Wijn * Berton de Crillon - A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Rasp het vruchtvlees van de pompoen. Dep goed droog.
-
Snipper het bieslook en de sjalot fijn.
-
Snij de rodekool in flinterdunne reepjes. Schil de knolselder en de pastinaak en rasp fijn. Rasp de ongeschilde appel. Meng de koolreepjes met de geraspte groenten en appel en besprenkel met het citroensap. Zet koel weg.
-
Prak de tofoe fijn en pers er het teentje knoflook over. Meng er de mierikswortel, 1 eetl. fijngesnipperd bieslook en de geraspte pompoen onder.
-
Klop de eidooiers los en voeg samen met het aardappelzetmeel, de sojasaus en de cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Meng de kappertjes, de fijngesnipperde sjalot en de rest van het bieslook onder de rodekoolsalade en versier met de walnootpitten.
-
Verhit de olijfolie in een wok. Vorm met uw handen balletjes van het tofoe-pompoenmengsel of schep een beetje deeg op een lepel en laat in de olijfolie glijden. Frituur de tofoe-pompoenballetjes 3 à 4 min. tot ze goudbruin zijn. Doe dat in verschillende porties.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de tofoe-pompoenballetjes met de rodekoolsalade en lookbroodjes.
Onze drankensuggesties
Wijn * Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Wijn * Berton de Crillon - A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Rasp het vruchtvlees van de pompoen. Dep goed droog.
-
Snipper het bieslook en de sjalot fijn.
-
Snij de rodekool in flinterdunne reepjes. Schil de knolselder en de pastinaak en rasp fijn. Rasp de ongeschilde appel. Meng de koolreepjes met de geraspte groenten en appel en besprenkel met het citroensap. Zet koel weg.
-
Prak de tofoe fijn en pers er het teentje knoflook over. Meng er de mierikswortel, 1 eetl. fijngesnipperd bieslook en de geraspte pompoen onder.
-
Klop de eidooiers los en voeg samen met het aardappelzetmeel, de sojasaus en de cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Meng de kappertjes, de fijngesnipperde sjalot en de rest van het bieslook onder de rodekoolsalade en versier met de walnootpitten.
-
Verhit de olijfolie in een wok. Vorm met uw handen balletjes van het tofoe-pompoenmengsel of schep een beetje deeg op een lepel en laat in de olijfolie glijden. Frituur de tofoe-pompoenballetjes 3 à 4 min. tot ze goudbruin zijn. Doe dat in verschillende porties.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de tofoe-pompoenballetjes met de rodekoolsalade en lookbroodjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Wijn * Berton de Crillon - A.O.P. Ventoux