- Bewaar

- Bewaar
Tofoereepjes in groentekerrie
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de limoen in 2. Pers de helft en snij de andere helft in kwartjes.
-
Bereiding:
-
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (met dikke bodem). Stoof de rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en roerbak 5 à 8 min. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de vloeiende bloem onder en roerbak nog 2 min.
-
3 Overgiet met de kokosmelk en voeg de ananasstukjes en hun sap toe. Breng op smaak met het limoensap, het kerriepoeder, het kurkumapoeder, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de laatste 5 min. de peterselie toe (hou nog wat apart voor de afwerking).
-
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes gaar (baktijd: zie verpakking). Meng onder de groentekerrie.
-
Afwerking:
-
Schep de rijst in kommetjes en lepel er de groentekerrie over. Werk af met een kwartje limoen en de rest van de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de limoen in 2. Pers de helft en snij de andere helft in kwartjes.
-
Bereiding:
-
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (met dikke bodem). Stoof de rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en roerbak 5 à 8 min. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de vloeiende bloem onder en roerbak nog 2 min.
-
3 Overgiet met de kokosmelk en voeg de ananasstukjes en hun sap toe. Breng op smaak met het limoensap, het kerriepoeder, het kurkumapoeder, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de laatste 5 min. de peterselie toe (hou nog wat apart voor de afwerking).
-
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes gaar (baktijd: zie verpakking). Meng onder de groentekerrie.
-
Afwerking:
-
Schep de rijst in kommetjes en lepel er de groentekerrie over. Werk af met een kwartje limoen en de rest van de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr