- Bewaar

- Bewaar
Tofuburger in jasje van groenekool met gewokte sojascheuten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de harde kern uit de groenekoolbladeren.
-
Kook de groenekool ± 5 min. in lichtgezouten water tot de bladeren beetgaar zijn. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Kook de wortelblokjes 5 min. in lichtgezouten water en giet af.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Meng het tofugehakt met de eieren, de blokjes wortel, de lenteuitjes en het paneermeel. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verdeel de mengeling in het midden van de groenekoolbladeren. Plooi de bladeren dicht en steek vast met een cocktailprikker.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de groenekoolpakjes ± 3 min. aan elke kant.
-
Haal de groenekoolpakjes uit de pan en blus de pan met de groentebouillon. Voeg de sojasaus en de Luikse siroop toe. Roer goed.
-
Verhit de olijfolie in een wok en bak de sojascheuten 3 min. Giet er het sojasausje uit de braadpan over en meng goed.
-
Warm de hamburgerbroodjes op in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Verwijder de cocktailprikkers en leg de groenekoolpakjes op de broodjes. Verdeel er de sojascheuten over en sluit de broodjes.
Pakketjes van groenekoolbladeren zijn niet alleen heerlijk, ze ogen ook heel mooi. U kan ze met allerlei lekkers vullen. Nog wat rijst over van de vorige dag? Meng er dan bv. wat gestoofde groentjes (champignons, prei, wortelen ...) onder en kruid met verse of gedroogde kruiden. Omwikkel met een gekookt koolblad en u hebt zonder moeite een lekker én mooi gerecht.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de harde kern uit de groenekoolbladeren.
-
Kook de groenekool ± 5 min. in lichtgezouten water tot de bladeren beetgaar zijn. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Kook de wortelblokjes 5 min. in lichtgezouten water en giet af.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Meng het tofugehakt met de eieren, de blokjes wortel, de lenteuitjes en het paneermeel. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verdeel de mengeling in het midden van de groenekoolbladeren. Plooi de bladeren dicht en steek vast met een cocktailprikker.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de groenekoolpakjes ± 3 min. aan elke kant.
-
Haal de groenekoolpakjes uit de pan en blus de pan met de groentebouillon. Voeg de sojasaus en de Luikse siroop toe. Roer goed.
-
Verhit de olijfolie in een wok en bak de sojascheuten 3 min. Giet er het sojasausje uit de braadpan over en meng goed.
-
Warm de hamburgerbroodjes op in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Verwijder de cocktailprikkers en leg de groenekoolpakjes op de broodjes. Verdeel er de sojascheuten over en sluit de broodjes.
Pakketjes van groenekoolbladeren zijn niet alleen heerlijk, ze ogen ook heel mooi. U kan ze met allerlei lekkers vullen. Nog wat rijst over van de vorige dag? Meng er dan bv. wat gestoofde groentjes (champignons, prei, wortelen ...) onder en kruid met verse of gedroogde kruiden. Omwikkel met een gekookt koolblad en u hebt zonder moeite een lekker én mooi gerecht.