- Bewaar

- Bewaar
Tomaten-aspergesalade met burrata en pistachepesto
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kumato-tomaten in partjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Pers de halve limoen.
-
Hak ekele pistachenoten grof voor de afwerking.
-
Snij het harde uiteinde van de groene-aspergepunten.
-
Bereiding:
-
Meng de aspergepunten met 2 eetl. olijfolie, peper en zeezout.
-
Bak de aspergepunten 3 à 4 min. aan alle kanten in een hete grillpan. Laat afkoelen en snij in stukken van 3 à 4 cm.
-
Mix het gepelde teentje knoflook met de grana padano, de pistachenoten, 4 eetl. olijfolie, het limoensap en 3/4 van het basilicum tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
-
Meng de 2 soorten tomaten met de aspergepunten. Kruid met peper en zeezout en voeg 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn toe. Verdeel er de burrata, de pesto, de rest van het basilicum en de granaatappelpitjes over. Werk af met grof zeezout en zwarte peper van de molen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de gehakte pistachenoten en geef er de sneetjes zonnebrood bij (u kan ze eventueel roosteren).
Voeg gerookte ham toe of vervang de burrata door mozzarella of feta. Ook lekker met pasta!
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kumato-tomaten in partjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Pers de halve limoen.
-
Hak ekele pistachenoten grof voor de afwerking.
-
Snij het harde uiteinde van de groene-aspergepunten.
-
Bereiding:
-
Meng de aspergepunten met 2 eetl. olijfolie, peper en zeezout.
-
Bak de aspergepunten 3 à 4 min. aan alle kanten in een hete grillpan. Laat afkoelen en snij in stukken van 3 à 4 cm.
-
Mix het gepelde teentje knoflook met de grana padano, de pistachenoten, 4 eetl. olijfolie, het limoensap en 3/4 van het basilicum tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
-
Meng de 2 soorten tomaten met de aspergepunten. Kruid met peper en zeezout en voeg 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn toe. Verdeel er de burrata, de pesto, de rest van het basilicum en de granaatappelpitjes over. Werk af met grof zeezout en zwarte peper van de molen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de gehakte pistachenoten en geef er de sneetjes zonnebrood bij (u kan ze eventueel roosteren).
Voeg gerookte ham toe of vervang de burrata door mozzarella of feta. Ook lekker met pasta!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet