Tomaten-aspergesalade met burrata en pistachepesto
Tomaten-aspergesalade met burrata en pistachepesto

Tomaten-aspergesalade met burrata en pistachepesto

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 25 g
Suiker 11.4 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 13.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kumato-tomaten in partjes.

  4. Halveer de kerstomaten.

  5. Pers de halve limoen.

  6. Hak ekele pistachenoten grof voor de afwerking.

  7. Snij het harde uiteinde van de groene-aspergepunten.

  8. Bereiding:
  9. Meng de aspergepunten met 2 eetl. olijfolie, peper en zeezout.

  10. Bak de aspergepunten 3 à 4 min. aan alle kanten in een hete grillpan. Laat afkoelen en snij in stukken van 3 à 4 cm.

  11. Mix het gepelde teentje knoflook met de grana padano, de pistachenoten, 4 eetl. olijfolie, het limoensap en 3/4 van het basilicum tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de 2 soorten tomaten met de aspergepunten. Kruid met peper en zeezout en voeg 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn toe. Verdeel er de burrata, de pesto, de rest van het basilicum en de granaatappelpitjes over. Werk af met grof zeezout en zwarte peper van de molen.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en geef er de sneetjes zonnebrood bij (u kan ze eventueel roosteren).

Tip

Voeg gerookte ham toe of vervang de burrata door mozzarella of feta. Ook lekker met pasta!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kumato-tomaten in partjes.

  4. Halveer de kerstomaten.

  5. Pers de halve limoen.

  6. Hak ekele pistachenoten grof voor de afwerking.

  7. Snij het harde uiteinde van de groene-aspergepunten.

  8. Bereiding:
  9. Meng de aspergepunten met 2 eetl. olijfolie, peper en zeezout.

  10. Bak de aspergepunten 3 à 4 min. aan alle kanten in een hete grillpan. Laat afkoelen en snij in stukken van 3 à 4 cm.

  11. Mix het gepelde teentje knoflook met de grana padano, de pistachenoten, 4 eetl. olijfolie, het limoensap en 3/4 van het basilicum tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de 2 soorten tomaten met de aspergepunten. Kruid met peper en zeezout en voeg 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn toe. Verdeel er de burrata, de pesto, de rest van het basilicum en de granaatappelpitjes over. Werk af met grof zeezout en zwarte peper van de molen.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en geef er de sneetjes zonnebrood bij (u kan ze eventueel roosteren).

Tip

Voeg gerookte ham toe of vervang de burrata door mozzarella of feta. Ook lekker met pasta!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 25 g
Suiker 11.4 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 13.6 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet

Bekijk het recept digitaal