- Bewaar

- Bewaar
Tomaten-venkelsoep met cappelletti prosciutto
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Gentilhommière - Les Abymes - A.O.P. Savoie Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Bisson
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij intussen de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Leg 30 min. met de velkant naar boven in de voorverwarmde oven, tot het vel zwartgeblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika's en snij in reepjes.
-
Snij ondertussen de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snipper heel fijn. Snij ook de selderstengel fijn.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien, het knoflook, het pepertje en de selder zacht.
-
Snij intussen de tomaten in 4 en ontpit ze.
-
Voeg de tomaten, de paprikareepjes en de tomatenpuree toe aan de uien en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes sudderen.
-
Kook ondertussen de cappelletti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Mix de soep glad en voeg de gesnipperde venkel toe. Laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Mix intussen de basilicumblaadjes met de geraspte parmezaan en 2 eetl. olijfolie tot een gladde pesto.
-
Voeg de cappelletti toe aan de soep en laat even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in diepe borden en schep er een lepel van de pesto op.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Gentilhommière - Les Abymes - A.O.P. Savoie Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Bisson
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij intussen de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Leg 30 min. met de velkant naar boven in de voorverwarmde oven, tot het vel zwartgeblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika's en snij in reepjes.
-
Snij ondertussen de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snipper heel fijn. Snij ook de selderstengel fijn.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien, het knoflook, het pepertje en de selder zacht.
-
Snij intussen de tomaten in 4 en ontpit ze.
-
Voeg de tomaten, de paprikareepjes en de tomatenpuree toe aan de uien en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes sudderen.
-
Kook ondertussen de cappelletti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Mix de soep glad en voeg de gesnipperde venkel toe. Laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Mix intussen de basilicumblaadjes met de geraspte parmezaan en 2 eetl. olijfolie tot een gladde pesto.
-
Voeg de cappelletti toe aan de soep en laat even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in diepe borden en schep er een lepel van de pesto op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Gentilhommière - Les Abymes - A.O.P. Savoie Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Bisson