Tomatenslaatje
Tomatenslaatje

Tomatenslaatje

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pers de citroen.

  3. Trek de kroontjes van de tomaten en snij elke tomaat in 8 partjes. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in fijne reepjes.

  5. Snipper het knoflook en het bieslook fijn en snij de ui in fijne ringen.

  6. Meng de tomaten met het pepertje, de ui, het knoflook en het bieslook.

  7. Meng er het citroensap en de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet koel weg tot gebruik.

Tip

Varieer gerust met de kruiden: vervang het bieslook door bv. basilicum, koriander, peterselie …

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pers de citroen.

  3. Trek de kroontjes van de tomaten en snij elke tomaat in 8 partjes. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in fijne reepjes.

  5. Snipper het knoflook en het bieslook fijn en snij de ui in fijne ringen.

  6. Meng de tomaten met het pepertje, de ui, het knoflook en het bieslook.

  7. Meng er het citroensap en de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet koel weg tot gebruik.

Tip

Varieer gerust met de kruiden: vervang het bieslook door bv. basilicum, koriander, peterselie …

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal