Tomatenslaatje met artisjok en mozzarella
Tomatenslaatje met artisjok en mozzarella

Tomatenslaatje met artisjok en mozzarella

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 356 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten in flinterdunne schijven en verdeel over een grote schotel.

  3. Spoel de kappertjes onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de artisjokharten in 4 of 6 stukken naargelang van de dikte en halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel samen met de kappertjes en de kaasschilfers over de tomaten.

  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snipper het knoflook fijn en snij de sneetjes brood in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de blokjes brood toe en bak goudbruin. Kruid met peper en zout en strooi samen met de pijnboompitten over het tomatenslaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten in flinterdunne schijven en verdeel over een grote schotel.

  3. Spoel de kappertjes onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de artisjokharten in 4 of 6 stukken naargelang van de dikte en halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel samen met de kappertjes en de kaasschilfers over de tomaten.

  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snipper het knoflook fijn en snij de sneetjes brood in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de blokjes brood toe en bak goudbruin. Kruid met peper en zout en strooi samen met de pijnboompitten over het tomatenslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 356 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 13 g

Bekijk het recept digitaal