Tomatenslaatje met burrata
Tomatenslaatje met burrata

Tomatenslaatje met burrata

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 186 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 3.5 g
Suiker 3.1 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 4.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2.

  4. Snipper de halve rode ui fijn.

  5. Snij de burrata in stukjes.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de bladsla met de rucola, de fijngesnipperde uien het basilicum.

  11. Meng 2 eetl. olijfolie met de witte balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de salade.

  12. Verdeel de gegrilde tomaten en de burrata over de salade. Bestrooi met de pitten uit de verpakking van de salade.

Tip

Lekker bij kip, worstjes of côte à l'os op de BBQ.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2.

  4. Snipper de halve rode ui fijn.

  5. Snij de burrata in stukjes.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de bladsla met de rucola, de fijngesnipperde uien het basilicum.

  11. Meng 2 eetl. olijfolie met de witte balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de salade.

  12. Verdeel de gegrilde tomaten en de burrata over de salade. Bestrooi met de pitten uit de verpakking van de salade.

Tip

Lekker bij kip, worstjes of côte à l'os op de BBQ.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 186 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 3.5 g
Suiker 3.1 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 4.3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal