- Bewaar

- Bewaar
Tomatensoep met balletjes (lactosevrij)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Laat het gehakt volledig ontdooien.
-
Snipper de ui grof.
-
Schil de courgette en snij in kleine stukjes.
-
Snij verse tomaten in 4 en verwijder het merendeel van de pitjes.
-
Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
-
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-
Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot af en laat 15 min. koken.
-
Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Laat het gehakt volledig ontdooien.
-
Snipper de ui grof.
-
Schil de courgette en snij in kleine stukjes.
-
Snij verse tomaten in 4 en verwijder het merendeel van de pitjes.
-
Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
-
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-
Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot af en laat 15 min. koken.
-
Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.