Tomatensoep met balletjes (lactosevrij)
Tomatensoep met balletjes (lactosevrij)

Tomatensoep met balletjes (lactosevrij)

55 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Laat het gehakt volledig ontdooien.

  5. Snipper de ui grof.

  6. Schil de courgette en snij in kleine stukjes.

  7. Snij verse tomaten in 4 en verwijder het merendeel van de pitjes.

  8. Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).

  9. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

  10. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  11. Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.

  12. Bereiding:
  13. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  14. Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot af en laat 15 min. koken.

  15. Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Laat het gehakt volledig ontdooien.

  5. Snipper de ui grof.

  6. Schil de courgette en snij in kleine stukjes.

  7. Snij verse tomaten in 4 en verwijder het merendeel van de pitjes.

  8. Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).

  9. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

  10. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  11. Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.

  12. Bereiding:
  13. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  14. Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot af en laat 15 min. koken.

  15. Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal