Tomatensoep met broccoli en porto
Tomatensoep met broccoli en porto

Tomatensoep met broccoli en porto

1 u.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ui, de prei (verwijder het groen) en de wortel in stukken van ongeveer 1 cm.

  4. Verdeel de tomaten in partjes.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  6. Laat de broccoli volledig ontdooien en verdeel hem in kleine roosjes.

  7. Bereiding:
  8. Laat 1 eetl. boter smelten in een grote kookpot en stoof de stukjes ui, prei en wortel kort. Roer om.

  9. Voeg de partjes tomaat toe en laat een tweetal minuten stoven.

  10. Leng aan met de groentebouillon en de porto.

  11. Voeg de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe en kruid met oregano, peper en zout.

  12. Breng aan de kook en laat afgedekt 30 min. doorkoken.

  13. Draai de soep door een roerzeef (zo zijn ook de tomatenpitjes verwijderd) of mix ze zeer fijn (haal er vooraf de laurierblaadjes uit). Leng eventueel aan met wat water.

  14. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 min. doorkoken.

  15. Afwerking:
  16. Bezorg uw soep een feestelijk tintje door net voor het opdienen 1 dl geconcentreerde melk gemengd met een eidooier toe te voegen. Laat de zo verkregen velouté nadien niet meer koken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ui, de prei (verwijder het groen) en de wortel in stukken van ongeveer 1 cm.

  4. Verdeel de tomaten in partjes.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  6. Laat de broccoli volledig ontdooien en verdeel hem in kleine roosjes.

  7. Bereiding:
  8. Laat 1 eetl. boter smelten in een grote kookpot en stoof de stukjes ui, prei en wortel kort. Roer om.

  9. Voeg de partjes tomaat toe en laat een tweetal minuten stoven.

  10. Leng aan met de groentebouillon en de porto.

  11. Voeg de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe en kruid met oregano, peper en zout.

  12. Breng aan de kook en laat afgedekt 30 min. doorkoken.

  13. Draai de soep door een roerzeef (zo zijn ook de tomatenpitjes verwijderd) of mix ze zeer fijn (haal er vooraf de laurierblaadjes uit). Leng eventueel aan met wat water.

  14. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 min. doorkoken.

  15. Afwerking:
  16. Bezorg uw soep een feestelijk tintje door net voor het opdienen 1 dl geconcentreerde melk gemengd met een eidooier toe te voegen. Laat de zo verkregen velouté nadien niet meer koken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 4.7 g

Bekijk het recept digitaal