- Bewaar

- Bewaar
Tomatensoep met broccoli en porto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui, de prei (verwijder het groen) en de wortel in stukken van ongeveer 1 cm.
-
Verdeel de tomaten in partjes.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Laat de broccoli volledig ontdooien en verdeel hem in kleine roosjes.
-
Bereiding:
-
Laat 1 eetl. boter smelten in een grote kookpot en stoof de stukjes ui, prei en wortel kort. Roer om.
-
Voeg de partjes tomaat toe en laat een tweetal minuten stoven.
-
Leng aan met de groentebouillon en de porto.
-
Voeg de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe en kruid met oregano, peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat afgedekt 30 min. doorkoken.
-
Draai de soep door een roerzeef (zo zijn ook de tomatenpitjes verwijderd) of mix ze zeer fijn (haal er vooraf de laurierblaadjes uit). Leng eventueel aan met wat water.
-
Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 min. doorkoken.
-
Afwerking:
-
Bezorg uw soep een feestelijk tintje door net voor het opdienen 1 dl geconcentreerde melk gemengd met een eidooier toe te voegen. Laat de zo verkregen velouté nadien niet meer koken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui, de prei (verwijder het groen) en de wortel in stukken van ongeveer 1 cm.
-
Verdeel de tomaten in partjes.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Laat de broccoli volledig ontdooien en verdeel hem in kleine roosjes.
-
Bereiding:
-
Laat 1 eetl. boter smelten in een grote kookpot en stoof de stukjes ui, prei en wortel kort. Roer om.
-
Voeg de partjes tomaat toe en laat een tweetal minuten stoven.
-
Leng aan met de groentebouillon en de porto.
-
Voeg de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe en kruid met oregano, peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat afgedekt 30 min. doorkoken.
-
Draai de soep door een roerzeef (zo zijn ook de tomatenpitjes verwijderd) of mix ze zeer fijn (haal er vooraf de laurierblaadjes uit). Leng eventueel aan met wat water.
-
Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 min. doorkoken.
-
Afwerking:
-
Bezorg uw soep een feestelijk tintje door net voor het opdienen 1 dl geconcentreerde melk gemengd met een eidooier toe te voegen. Laat de zo verkregen velouté nadien niet meer koken.