Tomatensoep met geitenkaascrostini
Tomatensoep met geitenkaascrostini

Tomatensoep met geitenkaascrostini

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 14.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de wortel, het knoflook en de ui in stukjes.

  5. Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm dik.

  6. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.

  9. Voeg de stukjes wortel en de blokjes tomaten toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen. Mix vervolgens de soep. Kruid met peper en zout.

  10. Besmeer de sneetjes ciabatta met geitenkaas en bestrooi met komijn. Verdeel de reepjes gedroogde tomaat erbovenop. Zet de crostini's 3 min. onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien de soep op in diepe borden of kopjes en leg er een crostini op. Geef de rest van de crostini's er apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de wortel, het knoflook en de ui in stukjes.

  5. Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm dik.

  6. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.

  9. Voeg de stukjes wortel en de blokjes tomaten toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen. Mix vervolgens de soep. Kruid met peper en zout.

  10. Besmeer de sneetjes ciabatta met geitenkaas en bestrooi met komijn. Verdeel de reepjes gedroogde tomaat erbovenop. Zet de crostini's 3 min. onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien de soep op in diepe borden of kopjes en leg er een crostini op. Geef de rest van de crostini's er apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 14.6 g

Bekijk het recept digitaal