- Bewaar

- Bewaar
Tomatensoep met geitenkaascrostini
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de wortel, het knoflook en de ui in stukjes.
-
Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm dik.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.
-
Voeg de stukjes wortel en de blokjes tomaten toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen. Mix vervolgens de soep. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer de sneetjes ciabatta met geitenkaas en bestrooi met komijn. Verdeel de reepjes gedroogde tomaat erbovenop. Zet de crostini's 3 min. onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien de soep op in diepe borden of kopjes en leg er een crostini op. Geef de rest van de crostini's er apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de wortel, het knoflook en de ui in stukjes.
-
Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm dik.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.
-
Voeg de stukjes wortel en de blokjes tomaten toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen. Mix vervolgens de soep. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer de sneetjes ciabatta met geitenkaas en bestrooi met komijn. Verdeel de reepjes gedroogde tomaat erbovenop. Zet de crostini's 3 min. onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien de soep op in diepe borden of kopjes en leg er een crostini op. Geef de rest van de crostini's er apart bij.