Tomatensoep voor de hele troep
Tomatensoep voor de hele troep

Tomatensoep voor de hele troep

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 8.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de chorizo in 40 schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren groenten 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en meng goed.

  7. Voeg de tomatenstukjes en -puree toe en overgiet met de kippenbouillon. Meng goed en laat 15 min. sudderen.

  8. Voeg na 10 min. de vermicelli toe. Voeg nog een scheutje water of bouillon toe als de soep te dik is. Kruid met peper en zout.

  9. Doe er de schijfjes chorizo bij.

  10. Afwerking:
  11. Serveer in kommetjes en geef er eventueel brood bij.

Tip

Veggie-versie: vervang de chorizo door witte bonen en de kippenbouillon door groentebouillon.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de chorizo in 40 schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren groenten 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en meng goed.

  7. Voeg de tomatenstukjes en -puree toe en overgiet met de kippenbouillon. Meng goed en laat 15 min. sudderen.

  8. Voeg na 10 min. de vermicelli toe. Voeg nog een scheutje water of bouillon toe als de soep te dik is. Kruid met peper en zout.

  9. Doe er de schijfjes chorizo bij.

  10. Afwerking:
  11. Serveer in kommetjes en geef er eventueel brood bij.

Tip

Veggie-versie: vervang de chorizo door witte bonen en de kippenbouillon door groentebouillon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 8.3 g

Bekijk het recept digitaal