Tompoes met chocoladedruppels en abrikozentartaar
Tompoes met chocoladedruppels en abrikozentartaar

Tompoes met chocoladedruppels en abrikozentartaar

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 25.1 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 32.1 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 10 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min. + 30 min. afkoelen)

  3. Laat het puddingpoeder oplossen in enkele eetlepels melk. Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook in een steelpannetje. Neem van het vuur en klop los. Laat opnieuw 1 min. al roerend koken tot een dikke pudding. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.

  4. Laat intussen de plakjes bladerdeeg oppervlakkig ontdooien. Snij elk plakje in 2.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de hele citroen.

  6. Bereiding:
  7. Bak de halve plakjes bladerdeeg 1 à 2 min. in een wafelijzer. Leg op een taartrooster en laat afkoelen.

  8. Klop intussen de yoghurt onder de afgekoelde pudding. Voeg ook de chocoladedruppels toe.

  9. Snij de ongeschilde appel en de gedroogde abrikozen in heel kleine blokjes. Doe in een grote mengkom en besprenkel met enkele druppels citroensap. Voeg de citroenzeste, de vanillesuiker en de honing toe. Meng goed.

  10. Doe de bloemsuiker in een bord en meng er ± 4 koffiel. citroensap onder. Voeg eventueel enkele druppels water toe als het glazuur te dik is.

  11. Maak de tompoezen: verdeel de pudding over 4 stukjes bladerdeeg. Doop de bovenkant van de andere 4 stukjes bladerdeeg in het glazuur. Leg met de geglaceerde kant naar boven op de pudding.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de tompoezen met wat abrikozentartaar en werk af met muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min. + 30 min. afkoelen)

  3. Laat het puddingpoeder oplossen in enkele eetlepels melk. Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook in een steelpannetje. Neem van het vuur en klop los. Laat opnieuw 1 min. al roerend koken tot een dikke pudding. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.

  4. Laat intussen de plakjes bladerdeeg oppervlakkig ontdooien. Snij elk plakje in 2.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de hele citroen.

  6. Bereiding:
  7. Bak de halve plakjes bladerdeeg 1 à 2 min. in een wafelijzer. Leg op een taartrooster en laat afkoelen.

  8. Klop intussen de yoghurt onder de afgekoelde pudding. Voeg ook de chocoladedruppels toe.

  9. Snij de ongeschilde appel en de gedroogde abrikozen in heel kleine blokjes. Doe in een grote mengkom en besprenkel met enkele druppels citroensap. Voeg de citroenzeste, de vanillesuiker en de honing toe. Meng goed.

  10. Doe de bloemsuiker in een bord en meng er ± 4 koffiel. citroensap onder. Voeg eventueel enkele druppels water toe als het glazuur te dik is.

  11. Maak de tompoezen: verdeel de pudding over 4 stukjes bladerdeeg. Doop de bovenkant van de andere 4 stukjes bladerdeeg in het glazuur. Leg met de geglaceerde kant naar boven op de pudding.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de tompoezen met wat abrikozentartaar en werk af met muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 25.1 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 32.1 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 10 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal