Tompoesjes met vers fruit en ijs
Tompoesjes met vers fruit en ijs

Tompoesjes met vers fruit en ijs

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 42.4 g
Koolhydraat 58.4 g
Eiwit 6.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.

  3. Snij elk plakje in twee, zodat u 4 vierkante stukken deeg bekomt.

  4. Borstel de citroen schoon en rasp de schil. U hebt 1 koffiel. geraspte citroenschil nodig. Smelt de boter en meng er de geraspte citroenschil en de suiker onder.

  5. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan beide zijden met de gesmolten boter. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de plakjes bladerdeeg erop. Bak de bladerdeegplakjes gedurende 15 à 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. De gebakjes moeten goudbruin zijn (let op: zodra ze beginnen te kleuren, verbranden ze snel).

  6. Verwarm de abrikozenconfituur met een lepeltje water. Zo kan u de confituur gemakkelijk over de gebakjes uitstrijken.

  7. Snij de gebakjes open als een sandwich, maar niet helemaal tot aan de rand.

  8. Snij wat fruit in stukjes, zodat u 4 à 6 eetl. gesneden fruit hebt.

  9. Klop de slagroom goed stijf en zoet naar smaak met wat bloemsuiker.

  10. Bereiding:
  11. Spuit wat slagroom binnen in het gebakje. Leg er enkele stukjes fruit op en vul verder aan met slagroom.

  12. Schik op elk bord een tompoes en versier met wat vers fruit en frambozencoulis.

  13. Schep er twee bolletjes roomijs naast.

Tip

Sneltip Als u slagroom uit een spuitbus gebruikt, spuit die dan op het laatste moment, zodat hij stevig blijft.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.

  3. Snij elk plakje in twee, zodat u 4 vierkante stukken deeg bekomt.

  4. Borstel de citroen schoon en rasp de schil. U hebt 1 koffiel. geraspte citroenschil nodig. Smelt de boter en meng er de geraspte citroenschil en de suiker onder.

  5. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan beide zijden met de gesmolten boter. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de plakjes bladerdeeg erop. Bak de bladerdeegplakjes gedurende 15 à 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. De gebakjes moeten goudbruin zijn (let op: zodra ze beginnen te kleuren, verbranden ze snel).

  6. Verwarm de abrikozenconfituur met een lepeltje water. Zo kan u de confituur gemakkelijk over de gebakjes uitstrijken.

  7. Snij de gebakjes open als een sandwich, maar niet helemaal tot aan de rand.

  8. Snij wat fruit in stukjes, zodat u 4 à 6 eetl. gesneden fruit hebt.

  9. Klop de slagroom goed stijf en zoet naar smaak met wat bloemsuiker.

  10. Bereiding:
  11. Spuit wat slagroom binnen in het gebakje. Leg er enkele stukjes fruit op en vul verder aan met slagroom.

  12. Schik op elk bord een tompoes en versier met wat vers fruit en frambozencoulis.

  13. Schep er twee bolletjes roomijs naast.

Tip

Sneltip Als u slagroom uit een spuitbus gebruikt, spuit die dan op het laatste moment, zodat hij stevig blijft.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 42.4 g
Koolhydraat 58.4 g
Eiwit 6.5 g

Bekijk het recept digitaal