- Bewaar

- Bewaar
Tompoesjes met vers fruit en ijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
-
Snij elk plakje in twee, zodat u 4 vierkante stukken deeg bekomt.
-
Borstel de citroen schoon en rasp de schil. U hebt 1 koffiel. geraspte citroenschil nodig. Smelt de boter en meng er de geraspte citroenschil en de suiker onder.
-
Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan beide zijden met de gesmolten boter. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de plakjes bladerdeeg erop. Bak de bladerdeegplakjes gedurende 15 à 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. De gebakjes moeten goudbruin zijn (let op: zodra ze beginnen te kleuren, verbranden ze snel).
-
Verwarm de abrikozenconfituur met een lepeltje water. Zo kan u de confituur gemakkelijk over de gebakjes uitstrijken.
-
Snij de gebakjes open als een sandwich, maar niet helemaal tot aan de rand.
-
Snij wat fruit in stukjes, zodat u 4 à 6 eetl. gesneden fruit hebt.
-
Klop de slagroom goed stijf en zoet naar smaak met wat bloemsuiker.
-
Bereiding:
-
Spuit wat slagroom binnen in het gebakje. Leg er enkele stukjes fruit op en vul verder aan met slagroom.
-
Schik op elk bord een tompoes en versier met wat vers fruit en frambozencoulis.
-
Schep er twee bolletjes roomijs naast.
Sneltip Als u slagroom uit een spuitbus gebruikt, spuit die dan op het laatste moment, zodat hij stevig blijft.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
-
Snij elk plakje in twee, zodat u 4 vierkante stukken deeg bekomt.
-
Borstel de citroen schoon en rasp de schil. U hebt 1 koffiel. geraspte citroenschil nodig. Smelt de boter en meng er de geraspte citroenschil en de suiker onder.
-
Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan beide zijden met de gesmolten boter. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de plakjes bladerdeeg erop. Bak de bladerdeegplakjes gedurende 15 à 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. De gebakjes moeten goudbruin zijn (let op: zodra ze beginnen te kleuren, verbranden ze snel).
-
Verwarm de abrikozenconfituur met een lepeltje water. Zo kan u de confituur gemakkelijk over de gebakjes uitstrijken.
-
Snij de gebakjes open als een sandwich, maar niet helemaal tot aan de rand.
-
Snij wat fruit in stukjes, zodat u 4 à 6 eetl. gesneden fruit hebt.
-
Klop de slagroom goed stijf en zoet naar smaak met wat bloemsuiker.
-
Bereiding:
-
Spuit wat slagroom binnen in het gebakje. Leg er enkele stukjes fruit op en vul verder aan met slagroom.
-
Schik op elk bord een tompoes en versier met wat vers fruit en frambozencoulis.
-
Schep er twee bolletjes roomijs naast.
Sneltip Als u slagroom uit een spuitbus gebruikt, spuit die dan op het laatste moment, zodat hij stevig blijft.