Tong met zoeteaardappelpuree en gebakken prei
Tong met zoeteaardappelpuree en gebakken prei

Tong met zoeteaardappelpuree en gebakken prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 17.3 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 31 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de preien in lange repen.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.

  8. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en voeg de platte peterselie toe. Laat nog 1 à 2 min. mee bakken.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de tong over de borden en lepel er het braadvocht met de peterselie over. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de gebakken prei.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de preien in lange repen.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.

  8. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en voeg de platte peterselie toe. Laat nog 1 à 2 min. mee bakken.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de tong over de borden en lepel er het braadvocht met de peterselie over. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de gebakken prei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 17.3 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 31 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ter Dolen Armand Blond abdijbier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal