- Bewaar

- Bewaar
Tong met zoeteaardappelpuree en gebakken prei
Onze drankensuggesties
Bier Ter Dolen Armand Blond abdijbier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de preien in lange repen.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.
-
Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en voeg de platte peterselie toe. Laat nog 1 à 2 min. mee bakken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tong over de borden en lepel er het braadvocht met de peterselie over. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de gebakken prei.
Onze drankensuggesties
Bier Ter Dolen Armand Blond abdijbier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de preien in lange repen.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.
-
Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en voeg de platte peterselie toe. Laat nog 1 à 2 min. mee bakken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tong over de borden en lepel er het braadvocht met de peterselie over. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de gebakken prei.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ter Dolen Armand Blond abdijbier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc