Tong-zalmrolletjes op bed van tagliatelle en paprika
Tong-zalmrolletjes op bed van tagliatelle en paprika

Tong-zalmrolletjes op bed van tagliatelle en paprika

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 34.5 g
Eiwit 32.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roer om. Laat 3 min. koken.

  3. Voeg de tagliatelle toe en laat nog gedurende 8 à 10 min. koken. Giet af. Roer er voorzichtig 1 eetl. boter door. Kruid naar smaak met een weinig peper.

  4. Intussen hebt u ook de vis klaargemaakt: smelt 1 eetl. boter in een brede pan. Schik er de tong-zalmrolletjes naast elkaar in en giet er 1,5 dl droge witte wijn bij. Kruid met peper en zout en dek af.

  5. Laat op een zacht vuur gedurende 12 à 15 min. gaar worden. Tussenin de tong-zalmrolletjes voorzichtig omdraaien.

  6. Als ze gaar zijn, haalt u ze uit de pan. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht tot de helft inkoken. Voeg 2 dl lichte room en 1 eetl. tomatenpuree toe. Laat gedurende 2 min. goed doorkoken en bind met sausbinder tot een lichtgebonden saus. Werk af met 1 eetl. dragon en peper en zout naar smaak.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord een bedje van tagliatelle en paprika en plaats er twee tong-zalmrolletjes bovenop. Lepel er wat saus over en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roer om. Laat 3 min. koken.

  3. Voeg de tagliatelle toe en laat nog gedurende 8 à 10 min. koken. Giet af. Roer er voorzichtig 1 eetl. boter door. Kruid naar smaak met een weinig peper.

  4. Intussen hebt u ook de vis klaargemaakt: smelt 1 eetl. boter in een brede pan. Schik er de tong-zalmrolletjes naast elkaar in en giet er 1,5 dl droge witte wijn bij. Kruid met peper en zout en dek af.

  5. Laat op een zacht vuur gedurende 12 à 15 min. gaar worden. Tussenin de tong-zalmrolletjes voorzichtig omdraaien.

  6. Als ze gaar zijn, haalt u ze uit de pan. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht tot de helft inkoken. Voeg 2 dl lichte room en 1 eetl. tomatenpuree toe. Laat gedurende 2 min. goed doorkoken en bind met sausbinder tot een lichtgebonden saus. Werk af met 1 eetl. dragon en peper en zout naar smaak.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord een bedje van tagliatelle en paprika en plaats er twee tong-zalmrolletjes bovenop. Lepel er wat saus over en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 34.5 g
Eiwit 32.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid.

Bekijk het recept digitaal