Tongmedaillons met gerookte zalm en broccoli
Tongmedaillons met gerookte zalm en broccoli

Tongmedaillons met gerookte zalm en broccoli

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongfilets ontdooien.

  3. Laat de broccoliroosjes ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Leg op elke tongfilet (op de kant van het vel) stukjes gerookte zalm en aan het breedste uiteinde een broccoliroosje.

  6. Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde. Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.

  7. Laat de boter smelten (niet kleuren) in een brede kookpan. Schik er de tongrolletjes naast elkaar in.

  8. Giet er de sherry bij en kruid met peper en een weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout). Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren .

  9. Doe er de room bij, en laat zonder deksel 2 min. verder sudderen .

  10. Haal de tongrolletjes uit de pan, doe er één koffiel. roze bessen bij en laat, indien nodig, even indikken op een hevig vuur. De saus moet lichtgebonden zijn.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met warme fleurons en geef er partjes citroen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongfilets ontdooien.

  3. Laat de broccoliroosjes ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Leg op elke tongfilet (op de kant van het vel) stukjes gerookte zalm en aan het breedste uiteinde een broccoliroosje.

  6. Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde. Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.

  7. Laat de boter smelten (niet kleuren) in een brede kookpan. Schik er de tongrolletjes naast elkaar in.

  8. Giet er de sherry bij en kruid met peper en een weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout). Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren .

  9. Doe er de room bij, en laat zonder deksel 2 min. verder sudderen .

  10. Haal de tongrolletjes uit de pan, doe er één koffiel. roze bessen bij en laat, indien nodig, even indikken op een hevig vuur. De saus moet lichtgebonden zijn.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met warme fleurons en geef er partjes citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape

Bekijk het recept digitaal