- Bewaar

- Bewaar
Tongmedaillons met gerookte zalm en broccoli
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tongfilets ontdooien.
-
Laat de broccoliroosjes ontdooien.
-
Bereiding:
-
Leg op elke tongfilet (op de kant van het vel) stukjes gerookte zalm en aan het breedste uiteinde een broccoliroosje.
-
Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde. Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.
-
Laat de boter smelten (niet kleuren) in een brede kookpan. Schik er de tongrolletjes naast elkaar in.
-
Giet er de sherry bij en kruid met peper en een weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout). Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren .
-
Doe er de room bij, en laat zonder deksel 2 min. verder sudderen .
-
Haal de tongrolletjes uit de pan, doe er één koffiel. roze bessen bij en laat, indien nodig, even indikken op een hevig vuur. De saus moet lichtgebonden zijn.
-
Afwerking:
-
Dien op met warme fleurons en geef er partjes citroen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tongfilets ontdooien.
-
Laat de broccoliroosjes ontdooien.
-
Bereiding:
-
Leg op elke tongfilet (op de kant van het vel) stukjes gerookte zalm en aan het breedste uiteinde een broccoliroosje.
-
Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde. Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.
-
Laat de boter smelten (niet kleuren) in een brede kookpan. Schik er de tongrolletjes naast elkaar in.
-
Giet er de sherry bij en kruid met peper en een weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout). Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren .
-
Doe er de room bij, en laat zonder deksel 2 min. verder sudderen .
-
Haal de tongrolletjes uit de pan, doe er één koffiel. roze bessen bij en laat, indien nodig, even indikken op een hevig vuur. De saus moet lichtgebonden zijn.
-
Afwerking:
-
Dien op met warme fleurons en geef er partjes citroen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape