Tongreepjes op een witloofbedje met preicoulis
Tongreepjes op een witloofbedje met preicoulis

Tongreepjes op een witloofbedje met preicoulis

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 19.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tongfilets oppervlakkig ontdooien (5 min. in de microgolfoven op ontdooistand). Snij de filets in reepjes.

  4. Snij het witloof in de lengte in reepjes en besprenkel met wat citroensap.

  5. Hak de sjalot en het preiwit heel fijn.

  6. Halveer de kerstomaatjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en laat de witloofreepjes gedurende 10 min. gaar worden. Zet het deksel schuin op de pan, zodat het kookvocht wat verdampt. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt de rest van de boter en stoof de sjalot gedurende 1 min. Voeg de prei toe en laat al roerend gedurende 2 min. bakken. Voeg de cayennepeper, de bouillon, 1 takje tijm, 1 koffiel. kruidentuiltje en de wijn toe. Dek af en laat 10 min. sudderen. Mix en kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe om de saus lichtjes te verdunnen.

  10. Breng de visfond aan de kook met 1 koffiel. kruidentuiltje, een schijfje citroen en een takje tijm. Laat er de tongreepjes gedurende 2 min. gaar in worden, zonder te laten koken. Schep de vis uit de pan. De bouillon die u overhoudt kan u gebruiken voor een vissoepje.

  11. Afwerking:
  12. Schik een hoopje witloof in het midden van elk bord. Verdeel de halve kerstomaatjes op de rand van de borden. Besprenkel de tomatenstukjes met wat olijfolie en balsamiekazijn. Strooi er wat nootmuskaat tussen als versiering. Leg de tongreepjes op het witloof. Versier met een takje tijm en giet er wat preicoulis over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tongfilets oppervlakkig ontdooien (5 min. in de microgolfoven op ontdooistand). Snij de filets in reepjes.

  4. Snij het witloof in de lengte in reepjes en besprenkel met wat citroensap.

  5. Hak de sjalot en het preiwit heel fijn.

  6. Halveer de kerstomaatjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en laat de witloofreepjes gedurende 10 min. gaar worden. Zet het deksel schuin op de pan, zodat het kookvocht wat verdampt. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt de rest van de boter en stoof de sjalot gedurende 1 min. Voeg de prei toe en laat al roerend gedurende 2 min. bakken. Voeg de cayennepeper, de bouillon, 1 takje tijm, 1 koffiel. kruidentuiltje en de wijn toe. Dek af en laat 10 min. sudderen. Mix en kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe om de saus lichtjes te verdunnen.

  10. Breng de visfond aan de kook met 1 koffiel. kruidentuiltje, een schijfje citroen en een takje tijm. Laat er de tongreepjes gedurende 2 min. gaar in worden, zonder te laten koken. Schep de vis uit de pan. De bouillon die u overhoudt kan u gebruiken voor een vissoepje.

  11. Afwerking:
  12. Schik een hoopje witloof in het midden van elk bord. Verdeel de halve kerstomaatjes op de rand van de borden. Besprenkel de tomatenstukjes met wat olijfolie en balsamiekazijn. Strooi er wat nootmuskaat tussen als versiering. Leg de tongreepjes op het witloof. Versier met een takje tijm en giet er wat preicoulis over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 19.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Goudkleurig abdijbier van hoge gisting. Langzaam schenken tussen 8 en 10 °C in een droog glas. Alcoholgehalte 8,5 %.

Bekijk het recept digitaal