- Bewaar

- Bewaar
Tongrolletjes met prei en garnalensaus (gluten- en lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili L'Enclos de la Chapelle `Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de preiwitten in fijne ringen.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verdun de maïzena in een beetje koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot en doe er de preiringen bij. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij en bestrooi met de saffraan. Verwarm tot tegen het kookpunt en giet alles daarna in een ovenschaal.
-
Schik de diepgevroren tongrolletjes op de prei. Verdeel er de fijngesnipperde sjalotten over en kruid met peper en lichtjes met zout (de kippenbouillon is al gezouten). Dek de schaal af en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de tongrolletjes uit de ovenschaal en hou ze warm.
-
Hou 2 dl van het kookvocht uit de schaal opzij en doe de rest samen met de preiringen in een kookpot. Breng aan de kook, roer er de verdunde maïzena onder en laat even indikken.
-
Laat het overgehouden kookvocht tot ongeveer de helft inkoken in een steelpannetje. Voeg het plantaardig alternatief voor lichte room toe en laat indikken tot een dikvloeibare saus.
-
Voeg de diepgevroren garnalen toe en laat de saus nog 3 à 4 min. opwarmen. De garnalen maken de saus opnieuw een beetje vloeibaarder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de preiringen over de borden en schik er telkens 3 tongrolletjes op. Lepel er de garnalensaus over en dien op met aardappelpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili L'Enclos de la Chapelle `Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de preiwitten in fijne ringen.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verdun de maïzena in een beetje koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot en doe er de preiringen bij. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij en bestrooi met de saffraan. Verwarm tot tegen het kookpunt en giet alles daarna in een ovenschaal.
-
Schik de diepgevroren tongrolletjes op de prei. Verdeel er de fijngesnipperde sjalotten over en kruid met peper en lichtjes met zout (de kippenbouillon is al gezouten). Dek de schaal af en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de tongrolletjes uit de ovenschaal en hou ze warm.
-
Hou 2 dl van het kookvocht uit de schaal opzij en doe de rest samen met de preiringen in een kookpot. Breng aan de kook, roer er de verdunde maïzena onder en laat even indikken.
-
Laat het overgehouden kookvocht tot ongeveer de helft inkoken in een steelpannetje. Voeg het plantaardig alternatief voor lichte room toe en laat indikken tot een dikvloeibare saus.
-
Voeg de diepgevroren garnalen toe en laat de saus nog 3 à 4 min. opwarmen. De garnalen maken de saus opnieuw een beetje vloeibaarder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de preiringen over de borden en schik er telkens 3 tongrolletjes op. Lepel er de garnalensaus over en dien op met aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili L'Enclos de la Chapelle `Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie