- Bewaar

- Bewaar
Tongrolletjes met waterkers
Onze drankensuggesties
Wijn Jacques Cartier brut A.C. Crémant de Bourgogne Opwekkende en aangenaam fruitige schuimwijn van pinot noir en chardonnay (dé druiven van Bourgogne). Z'n smaak is vol, goed gestructureerd en met het fruit en de zuren mooi in balans.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwijder de blaadjes van de steeltjes waterkers.
-
Ontdooi de hondstongfilets en dep droog.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes van 2 à 3 cm breed en rol ze tot een roosje. Dep de bovenkant in de fijngehakte peterselie. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Vooraf (20 min.)
-
Kook de helft van de waterkersblaadjes gedurende 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Leg de tongetjes met de velkant naar boven en verdeel er de gekookte waterkers over. Kruid met peper en zout en rol op. Leg de tongrolletjes in een ovenschotel.
-
Giet er de wijn bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en strooi er het kruidentuiltje over. Dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min. in de oven)
-
Schuif de schotel gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven (1).
-
Haal de tongrolletjes uit de ovenschotel en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de rest van de waterkers toe. Mix fijn. Voeg de boter toe in kleine stukjes en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik per persoon 2 tongrolletjes op een bord, giet er de saus rond en dien op met wilde rijst of sneetjes stokbrood. Versier met een takje verse waterkers en 2 à 3 zalmroosjes per persoon.
MICROGOLFOVEN (700 W) (1) Dek af met folie en zet 7 min. op volle kracht. Tip Ook met tomaat kan u decoratieve roosjes maken. Schil een kleine tomaat of kerstomaat heel dun en laat de schil `krullen' tot een roosje. Variant Met fijne garnalensaus Smelt 1 eetl. boter in een brede pan en giet er 1,5 dl droge witte wijn bij, een zeer fijn gesnipperde sjalot, 1/4 blokje visbouillon en 1/2 koffiel. geraspte citroenschil. Laat inkoken tot de wijn voor de helft verdampt is. Voeg 100 g zure room toe en laat al roerend nog 2 min. koken. Voeg 100 g grijze garnalen toe en laat even opwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Deze saus past ook mooi bij gebakken visfilets.
Onze drankensuggesties
Wijn Jacques Cartier brut A.C. Crémant de Bourgogne Opwekkende en aangenaam fruitige schuimwijn van pinot noir en chardonnay (dé druiven van Bourgogne). Z'n smaak is vol, goed gestructureerd en met het fruit en de zuren mooi in balans.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwijder de blaadjes van de steeltjes waterkers.
-
Ontdooi de hondstongfilets en dep droog.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes van 2 à 3 cm breed en rol ze tot een roosje. Dep de bovenkant in de fijngehakte peterselie. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Vooraf (20 min.)
-
Kook de helft van de waterkersblaadjes gedurende 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Leg de tongetjes met de velkant naar boven en verdeel er de gekookte waterkers over. Kruid met peper en zout en rol op. Leg de tongrolletjes in een ovenschotel.
-
Giet er de wijn bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en strooi er het kruidentuiltje over. Dek af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min. in de oven)
-
Schuif de schotel gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven (1).
-
Haal de tongrolletjes uit de ovenschotel en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de rest van de waterkers toe. Mix fijn. Voeg de boter toe in kleine stukjes en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik per persoon 2 tongrolletjes op een bord, giet er de saus rond en dien op met wilde rijst of sneetjes stokbrood. Versier met een takje verse waterkers en 2 à 3 zalmroosjes per persoon.
MICROGOLFOVEN (700 W) (1) Dek af met folie en zet 7 min. op volle kracht. Tip Ook met tomaat kan u decoratieve roosjes maken. Schil een kleine tomaat of kerstomaat heel dun en laat de schil `krullen' tot een roosje. Variant Met fijne garnalensaus Smelt 1 eetl. boter in een brede pan en giet er 1,5 dl droge witte wijn bij, een zeer fijn gesnipperde sjalot, 1/4 blokje visbouillon en 1/2 koffiel. geraspte citroenschil. Laat inkoken tot de wijn voor de helft verdampt is. Voeg 100 g zure room toe en laat al roerend nog 2 min. koken. Voeg 100 g grijze garnalen toe en laat even opwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Deze saus past ook mooi bij gebakken visfilets.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Jacques Cartier brut A.C. Crémant de Bourgogne Opwekkende en aangenaam fruitige schuimwijn van pinot noir en chardonnay (dé druiven van Bourgogne). Z'n smaak is vol, goed gestructureerd en met het fruit en de zuren mooi in balans.