- Bewaar

- Bewaar
Tongrolletjes op Oostendse wijze
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin - Don Cristobal Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen goed schoon onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de ui grof.
-
Snij de stengels selder in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de stukken ui en de stukjes selder enkele min.
-
Voeg de uitgelekte mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Dek de kookpot af en laat 8 à 10 min. stoven op een hoog vuur tot de mosselen opengaan.
-
Schud enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Schep de mosselen uit de kookpot en giet het kookvocht boven een kom door een zeef.
-
Schik de diepgevroren hondstongrolletjes in een ovenschaal en giet er het kookvocht van de mosselen en de visfond bij tot de rolletjes voor de helft onderstaan.
-
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven tot de rolletjes gaar zijn.
-
Haal intussen de mosselen uit de schelp.
-
Haal de rolletjes uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het vocht in een steelpannetje.
-
Giet ook de room in het steelpannetje en laat op een hoog vuur tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout en roer er de koude boter onder. Meng er de (diepgevroren) garnalen en de mosselen voorzichtig onder en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rolletjes over de borden en lepel er de zeevruchten saus over. Lekker met een romige aardappelpuree en een frisse groene salade.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin - Don Cristobal Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen goed schoon onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de ui grof.
-
Snij de stengels selder in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de stukken ui en de stukjes selder enkele min.
-
Voeg de uitgelekte mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Dek de kookpot af en laat 8 à 10 min. stoven op een hoog vuur tot de mosselen opengaan.
-
Schud enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Schep de mosselen uit de kookpot en giet het kookvocht boven een kom door een zeef.
-
Schik de diepgevroren hondstongrolletjes in een ovenschaal en giet er het kookvocht van de mosselen en de visfond bij tot de rolletjes voor de helft onderstaan.
-
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven tot de rolletjes gaar zijn.
-
Haal intussen de mosselen uit de schelp.
-
Haal de rolletjes uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het vocht in een steelpannetje.
-
Giet ook de room in het steelpannetje en laat op een hoog vuur tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout en roer er de koude boter onder. Meng er de (diepgevroren) garnalen en de mosselen voorzichtig onder en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rolletjes over de borden en lepel er de zeevruchten saus over. Lekker met een romige aardappelpuree en een frisse groene salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin - Don Cristobal Mendoza - Argentinië