Tongrolletjes op witloofbedje met fijne preicoulis
Tongrolletjes op witloofbedje met fijne preicoulis

Tongrolletjes op witloofbedje met fijne preicoulis

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 25.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei in fijne ringen (zowel wit als groen).

  4. Verwijder de harde kern achteraan de witloofstronkjes en snij in de lengte in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng de visfond aan de kook in een pan waarin een stoommandje (of rooster) kan geplaatst worden. Schik de diepgevroren tongrolletjes in het stoommandje en plaats in de kookpan. Kruid met peper en zout. Dek af en laat de vis op een matig vuur ± 30 min. garen.

  7. Giet intussen de groentebouillon in een pot en kook er de preiringen, tijm en laurier in gedurende 8 min. Verwijder laurier en tijm en mix heel fijn met een staafmixer. Voeg de kervel toe. Plaats opzij.

  8. Bak de witloofreepjes gaar in de olijfolie (in 15 à 20 min.). Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Meng de acaciahoning onder de witloofreepjes en voeg er de room bij. Schep goed dooreen en laat opnieuw opwarmen.

  10. Neem de tongrolletjes uit de kookpot en hou warm.

  11. Breng de preicoulis tot aan het kookpunt en voeg 1 dl visfond toe. Laat even inkoken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de witloofbereiding over de vier borden. Schik er de tongrolletjes op, schep de preisaus erover en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei in fijne ringen (zowel wit als groen).

  4. Verwijder de harde kern achteraan de witloofstronkjes en snij in de lengte in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng de visfond aan de kook in een pan waarin een stoommandje (of rooster) kan geplaatst worden. Schik de diepgevroren tongrolletjes in het stoommandje en plaats in de kookpan. Kruid met peper en zout. Dek af en laat de vis op een matig vuur ± 30 min. garen.

  7. Giet intussen de groentebouillon in een pot en kook er de preiringen, tijm en laurier in gedurende 8 min. Verwijder laurier en tijm en mix heel fijn met een staafmixer. Voeg de kervel toe. Plaats opzij.

  8. Bak de witloofreepjes gaar in de olijfolie (in 15 à 20 min.). Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Meng de acaciahoning onder de witloofreepjes en voeg er de room bij. Schep goed dooreen en laat opnieuw opwarmen.

  10. Neem de tongrolletjes uit de kookpot en hou warm.

  11. Breng de preicoulis tot aan het kookpunt en voeg 1 dl visfond toe. Laat even inkoken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de witloofbereiding over de vier borden. Schik er de tongrolletjes op, schep de preisaus erover en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 25.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Charmée A.C. Saint-Véran Manoir du Chardon Wijn Verfrissende witte bourgogne met aroma's van geroosterd brood, acacia en citrusvruchten. Zet mals en sappig aan in de mond. Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves Wijn Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.

Bekijk het recept digitaal