Tonijn- risottoballetjes met tomaat-seldersaus
Tonijn- risottoballetjes met tomaat-seldersaus

Tonijn- risottoballetjes met tomaat-seldersaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 84.1 g
Suiker 12.8 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 30.8 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de witte selder in blokjes van max. 1 cm.

  3. Snipper het bieslook, de ui en het knoflook fijn.

  4. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.

  5. Meng 1/2 van het bieslook onder de geraspte kaas.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risottorijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat volledig afkoelen.

  8. Meng de tonijn samen met 2 eetl. bloem, de eieren en de helft van het bieslook onder de risottorijst en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van. Rol ze door de panko.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui samen met het knoflook 1 min. Roer er de witte selder en de wortelen onder en bestrooi met 1 eetl. bloem. Roer goed en overgiet met de passata. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen.

  10. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de risottoballetjes ± 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groentesaus over de borden en schep er de tonijn-risottoballetjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en de bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de witte selder in blokjes van max. 1 cm.

  3. Snipper het bieslook, de ui en het knoflook fijn.

  4. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.

  5. Meng 1/2 van het bieslook onder de geraspte kaas.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risottorijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat volledig afkoelen.

  8. Meng de tonijn samen met 2 eetl. bloem, de eieren en de helft van het bieslook onder de risottorijst en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van. Rol ze door de panko.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui samen met het knoflook 1 min. Roer er de witte selder en de wortelen onder en bestrooi met 1 eetl. bloem. Roer goed en overgiet met de passata. Kruid met peper en zout en laat 15 min. sudderen.

  10. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de risottoballetjes ± 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groentesaus over de borden en schep er de tonijn-risottoballetjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en de bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 84.1 g
Suiker 12.8 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 30.8 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal