Tonijnsteak op Japanse wijze en quinoa met venkel
Tonijnsteak op Japanse wijze en quinoa met venkel

Tonijnsteak op Japanse wijze en quinoa met venkel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Energie 1807 kj
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 5.9 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 33.5 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Maak de quinoa klaar (instructies: zie verpakking).

  2. Snij intussen de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Verwijder het buitenste blad en hou wat venkelgroen apart voor de afwerking. Snij de rest in fijne blokjes.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de venkelblokjes 2 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou apart.

  4. Bestrijk de tonijnsteaks aan 1 kant met de wasabipasta en bestrooi met de panko. Druk lichtjes aan.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in dezelfde pan op een middelhoog vuur. Bak de tonijnsteaks 1 min. op de pankokant. Draai om en bak nog 1 min. aan de andere kant.

  6. Meng de venkel samen met de rest van de olijfolie onder de quinoa.

  7. Werk de borden af met venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Maak de quinoa klaar (instructies: zie verpakking).

  2. Snij intussen de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Verwijder het buitenste blad en hou wat venkelgroen apart voor de afwerking. Snij de rest in fijne blokjes.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de venkelblokjes 2 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou apart.

  4. Bestrijk de tonijnsteaks aan 1 kant met de wasabipasta en bestrooi met de panko. Druk lichtjes aan.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in dezelfde pan op een middelhoog vuur. Bak de tonijnsteaks 1 min. op de pankokant. Draai om en bak nog 1 min. aan de andere kant.

  6. Meng de venkel samen met de rest van de olijfolie onder de quinoa.

  7. Werk de borden af met venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Energie 1807 kj
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 5.9 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 33.5 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy Bier Jack’s Precious IPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal