Tonijnsteaks met balsamicoboontjes
Tonijnsteaks met balsamicoboontjes

Tonijnsteaks met balsamicoboontjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Energie 2506 kj
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 55.8 g
Suiker 7.4 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 58.9 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 35 min.

    Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de uien in fijne ringen. Verwijder de uiteinden van de boontjes.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze 10 sec. in kokend water dompelt). Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes.

  5. Kook de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de uiringen glazig. Voeg de tomatenblokjes, de bruine suiker, de balsamicoazijn en de helft van de tijm toe en laat 2 min. sudderen.

  7. Voeg de prinsessenbonen toe en laat even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een (grill)pan en bak de tonijnsteaks 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper, zout en de rest van de tijm.

  9. Verdeel de balsamicoboontjes over de borden en leg er een tonijnsteak bovenop. Serveer met de rijst.

Tip
Op de barbecue

Bak de tonijnsteak 1 à 2 min. aan elke kant op de hete barbecue.

Rijstmengeling

De rijstmengeling van Boni Selection Bio is een heerlijke mix van basmatirijst, rode en wilde rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 35 min.

    Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de uien in fijne ringen. Verwijder de uiteinden van de boontjes.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze 10 sec. in kokend water dompelt). Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes.

  5. Kook de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de uiringen glazig. Voeg de tomatenblokjes, de bruine suiker, de balsamicoazijn en de helft van de tijm toe en laat 2 min. sudderen.

  7. Voeg de prinsessenbonen toe en laat even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een (grill)pan en bak de tonijnsteaks 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper, zout en de rest van de tijm.

  9. Verdeel de balsamicoboontjes over de borden en leg er een tonijnsteak bovenop. Serveer met de rijst.

Tip
Op de barbecue

Bak de tonijnsteak 1 à 2 min. aan elke kant op de hete barbecue.

Rijstmengeling

De rijstmengeling van Boni Selection Bio is een heerlijke mix van basmatirijst, rode en wilde rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Energie 2506 kj
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 55.8 g
Suiker 7.4 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 58.9 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië Bier Cornet Oaked Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal