Torentje van eendenborst met fruittoast
Torentje van eendenborst met fruittoast

Torentje van eendenborst met fruittoast

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 10.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes fruitbrood middendoor en rooster ze in een broodrooster of gedurende 2 min. onder de grill.

  3. Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Bak de appelblokjes gedurende 2 à 3 min. in de boter (ze mogen binnenin nog krokant zijn) en kruid met peper en zout.

  6. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie in een steelpannetje en laat 3 min. doorkoken. Schep er de vloeibare honing onder en zet opzij.

  7. Smeer de halve sneetjes geroosterd fruitbrood in met eendenmousse.

  8. Afwerking:
  9. Maak op elk bord een torentje: begin met een sneetje fruitbrood met eendenmousse en bedek met gebakken appelblokjes met daarop 4 sneetjes gerookte eendenborst. Herhaal nog een tweede keer en leg wat gemengde scheuten boven op de eendenborst. Druppel het mengsel met balsamicoazijn op het bord rond het torentje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes fruitbrood middendoor en rooster ze in een broodrooster of gedurende 2 min. onder de grill.

  3. Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Bak de appelblokjes gedurende 2 à 3 min. in de boter (ze mogen binnenin nog krokant zijn) en kruid met peper en zout.

  6. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie in een steelpannetje en laat 3 min. doorkoken. Schep er de vloeibare honing onder en zet opzij.

  7. Smeer de halve sneetjes geroosterd fruitbrood in met eendenmousse.

  8. Afwerking:
  9. Maak op elk bord een torentje: begin met een sneetje fruitbrood met eendenmousse en bedek met gebakken appelblokjes met daarop 4 sneetjes gerookte eendenborst. Herhaal nog een tweede keer en leg wat gemengde scheuten boven op de eendenborst. Druppel het mengsel met balsamicoazijn op het bord rond het torentje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 10.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Partarrieu Cuvée Le Mayne A.C. Sauternes Heel mooie likoreuze witte wijn. U ruikt rozijntjes, bloemen, abrikozen, gekonfijt fruit en peperkoek. In de mond een mooi evenwicht tussen zoete aroma's en aangename aciditeit. Wijn Château Les Chênes A.C. Monbazillac Likoreuze witte wijn uit de Franse Bergerac-streek. Geurt lekker naar rozijntjes en honing. Zachte, elegant zoete smaak en lange afdronk.

Bekijk het recept digitaal