- Bewaar

- Bewaar
Torentje van eendenborst met fruittoast
Onze drankensuggesties
Wijn Château Partarrieu Cuvée Le Mayne A.C. Sauternes Heel mooie likoreuze witte wijn. U ruikt rozijntjes, bloemen, abrikozen, gekonfijt fruit en peperkoek. In de mond een mooi evenwicht tussen zoete aroma's en aangename aciditeit. Wijn Château Les Chênes A.C. Monbazillac Likoreuze witte wijn uit de Franse Bergerac-streek. Geurt lekker naar rozijntjes en honing. Zachte, elegant zoete smaak en lange afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de sneetjes fruitbrood middendoor en rooster ze in een broodrooster of gedurende 2 min. onder de grill.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm dik.
-
Bereiding:
-
Bak de appelblokjes gedurende 2 à 3 min. in de boter (ze mogen binnenin nog krokant zijn) en kruid met peper en zout.
-
Meng de balsamicoazijn met de olijfolie in een steelpannetje en laat 3 min. doorkoken. Schep er de vloeibare honing onder en zet opzij.
-
Smeer de halve sneetjes geroosterd fruitbrood in met eendenmousse.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een torentje: begin met een sneetje fruitbrood met eendenmousse en bedek met gebakken appelblokjes met daarop 4 sneetjes gerookte eendenborst. Herhaal nog een tweede keer en leg wat gemengde scheuten boven op de eendenborst. Druppel het mengsel met balsamicoazijn op het bord rond het torentje.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Partarrieu Cuvée Le Mayne A.C. Sauternes Heel mooie likoreuze witte wijn. U ruikt rozijntjes, bloemen, abrikozen, gekonfijt fruit en peperkoek. In de mond een mooi evenwicht tussen zoete aroma's en aangename aciditeit. Wijn Château Les Chênes A.C. Monbazillac Likoreuze witte wijn uit de Franse Bergerac-streek. Geurt lekker naar rozijntjes en honing. Zachte, elegant zoete smaak en lange afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de sneetjes fruitbrood middendoor en rooster ze in een broodrooster of gedurende 2 min. onder de grill.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm dik.
-
Bereiding:
-
Bak de appelblokjes gedurende 2 à 3 min. in de boter (ze mogen binnenin nog krokant zijn) en kruid met peper en zout.
-
Meng de balsamicoazijn met de olijfolie in een steelpannetje en laat 3 min. doorkoken. Schep er de vloeibare honing onder en zet opzij.
-
Smeer de halve sneetjes geroosterd fruitbrood in met eendenmousse.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een torentje: begin met een sneetje fruitbrood met eendenmousse en bedek met gebakken appelblokjes met daarop 4 sneetjes gerookte eendenborst. Herhaal nog een tweede keer en leg wat gemengde scheuten boven op de eendenborst. Druppel het mengsel met balsamicoazijn op het bord rond het torentje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Partarrieu Cuvée Le Mayne A.C. Sauternes Heel mooie likoreuze witte wijn. U ruikt rozijntjes, bloemen, abrikozen, gekonfijt fruit en peperkoek. In de mond een mooi evenwicht tussen zoete aroma's en aangename aciditeit. Wijn Château Les Chênes A.C. Monbazillac Likoreuze witte wijn uit de Franse Bergerac-streek. Geurt lekker naar rozijntjes en honing. Zachte, elegant zoete smaak en lange afdronk.