Torentje van gegrilde zomergroenten en halloumi
Torentje van gegrilde zomergroenten en halloumi

Torentje van gegrilde zomergroenten en halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 20.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halloumi in 8 sneetjes.

  4. Snij de tomaten in 8 schijfjes.

  5. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in schijfjes van 1/2 cm dik.

  6. Scheur de basilicumblaadjes en hak de korianderblaadjes fijn. Meng met de extra vierge olijfolie, zwarte peper en zout.

  7. Maak krullen van de pecorino met een dunschiller.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote grillpan en bak de aubergine- en de courgetteschijfjes. Doe dat in verschillende keren en voeg bij elke bakbeurt een beetje olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kruid de sneetjes halloumi met zwarte peper. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de halloumi goudbruin.

  11. Verdeel de rucola over de borden.

  12. Maak een torentje met 2 schijfjes tomaat, 2 schijfjes aubergine, 2 schijfjes courgette en 2 sneetjes halloumi. Steek eventueel vast met een prikkertje. Maak zo 4 torentjes en leg op de rucola.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de kruidenolie en de pecorinokrullen. Serveer met een stukje (stok)brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halloumi in 8 sneetjes.

  4. Snij de tomaten in 8 schijfjes.

  5. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in schijfjes van 1/2 cm dik.

  6. Scheur de basilicumblaadjes en hak de korianderblaadjes fijn. Meng met de extra vierge olijfolie, zwarte peper en zout.

  7. Maak krullen van de pecorino met een dunschiller.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote grillpan en bak de aubergine- en de courgetteschijfjes. Doe dat in verschillende keren en voeg bij elke bakbeurt een beetje olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kruid de sneetjes halloumi met zwarte peper. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de halloumi goudbruin.

  11. Verdeel de rucola over de borden.

  12. Maak een torentje met 2 schijfjes tomaat, 2 schijfjes aubergine, 2 schijfjes courgette en 2 sneetjes halloumi. Steek eventueel vast met een prikkertje. Maak zo 4 torentjes en leg op de rucola.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de kruidenolie en de pecorinokrullen. Serveer met een stukje (stok)brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 20.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal