- Bewaar

- Bewaar
Torentje van lasagne, linzensaus en gegrilde kaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de linzen onder koud water.
-
Pers het knoflook. Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Snij de selder in stukjes van 1/2 cm.
-
Snij de halloumi in plakjes.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …):
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de wortelschijfjes, de selder en de linzen toe en stoof 5 min.
-
Doe er de takjes tijm, de laurierblaadjes, de passata en de groentebouillon bij. Laat de saus 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe.
-
Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpot en voeg de lasagnevellen een voor een toe. Kook 15 min. gaar. Giet de lasagnevellen af en leg ze naast elkaar op een vochtige keukenhanddoek.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de plakjes halloumi kort aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Kruid de linzensaus met peper en zout en meng er de suiker goed onder. Haal de tijmtakjes en de laurierblaadjes uit de saus.
-
Afwerking:
-
Nu is het opnieuw aan jou! Neem 4 borden en leg op elk bord 1 lasagnevel. Lepel een beetje saus op elk lasagnevel en leg er schijfjes halloumi op. Leg daarop opnieuw een lasagnevel, saus en halloumi. Ga zo verder tot alles op is.
Nog leuker: steek vormpjes uit de lasagnevellen. Het overschot van de vellen kan je in stukjes snijden en onder de saus roeren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de linzen onder koud water.
-
Pers het knoflook. Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Snij de selder in stukjes van 1/2 cm.
-
Snij de halloumi in plakjes.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …):
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de wortelschijfjes, de selder en de linzen toe en stoof 5 min.
-
Doe er de takjes tijm, de laurierblaadjes, de passata en de groentebouillon bij. Laat de saus 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe.
-
Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpot en voeg de lasagnevellen een voor een toe. Kook 15 min. gaar. Giet de lasagnevellen af en leg ze naast elkaar op een vochtige keukenhanddoek.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de plakjes halloumi kort aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Kruid de linzensaus met peper en zout en meng er de suiker goed onder. Haal de tijmtakjes en de laurierblaadjes uit de saus.
-
Afwerking:
-
Nu is het opnieuw aan jou! Neem 4 borden en leg op elk bord 1 lasagnevel. Lepel een beetje saus op elk lasagnevel en leg er schijfjes halloumi op. Leg daarop opnieuw een lasagnevel, saus en halloumi. Ga zo verder tot alles op is.
Nog leuker: steek vormpjes uit de lasagnevellen. Het overschot van de vellen kan je in stukjes snijden en onder de saus roeren.