Torentje van sint-jakobsnoten en erwtenpuree
Torentje van sint-jakobsnoten en erwtenpuree

Torentje van sint-jakobsnoten en erwtenpuree

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 22.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Meng de bloem met de cayennepeper en wat zout en rol er de sint-jakobsnoten door. Schud de overtollige bloem weg.

  4. Snij elk sneetje gerookte ham in 3.

  5. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes. Meng met 1 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Breng water aan de kook en laat de diepgevroren erwtjes onafgedekt gaar worden gedurende 10 min. Giet af.

  8. Mix de erwtjes met de room en de basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten langs elke kant gedurende 2 min.

  10. Afwerking:
  11. Maak 3 torentjes op elk bord (gebruik hiervoor een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem) met afwisselend 1 eetl. erwtenpuree, 1 stukje gerookte ham en 1 sint-jakobsnoot. Garneer de borden met de tomatenblokjes. Serveer eventueel met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Meng de bloem met de cayennepeper en wat zout en rol er de sint-jakobsnoten door. Schud de overtollige bloem weg.

  4. Snij elk sneetje gerookte ham in 3.

  5. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes. Meng met 1 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Breng water aan de kook en laat de diepgevroren erwtjes onafgedekt gaar worden gedurende 10 min. Giet af.

  8. Mix de erwtjes met de room en de basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten langs elke kant gedurende 2 min.

  10. Afwerking:
  11. Maak 3 torentjes op elk bord (gebruik hiervoor een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem) met afwisselend 1 eetl. erwtenpuree, 1 stukje gerookte ham en 1 sint-jakobsnoot. Garneer de borden met de tomatenblokjes. Serveer eventueel met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 22.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pouilly-Fuissé A.C. La Roche de Solutré Manoir du Chardon De wijngaard van Pouilly-Fuissé ligt aan de voet van de bekende rots Roche de Solutré. Er groeien alleen chardonnaydruiven die deze grote wijn zijn geurige, volle en krachtige smaak bezorgen. Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. De wijn bezit aroma's van bloemetjes en exotisch fruit, en een elegante ronde smaak. Aangename afdronk met impressies van wit fruit en abrikozen.

Bekijk het recept digitaal