Torentjes van tong en spinazie op tomatengarnituur
Torentjes van tong en spinazie op tomatengarnituur

Torentjes van tong en spinazie op tomatengarnituur

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 19 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  3. Smelt 1 eetl. boter en verwarm er de spinazieblaadjes in (u kunt de spinazieblaadjes ook verwarmen in de microgolfoven). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij de gerookte zalm in stukjes en meng ze onder de spinazie.

  4. Leg de visfilets met de velkant naar boven. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de spinaziemengeling over de helft van elke filet. Vouw dan de filets dicht.

  5. Bereiding:
  6. Breng 2 dl water aan de kook in een brede pan, met 1/2 blokje tuinkruidenbouillon. Giet er 2 eetl. Nouilly Prat bij.

  7. Plaats een rooster over de pan en schik er de gevulde tong op. Zet het vuur iets lager.

  8. Hou de vis warm terwijl u de saus maakt: laat eerst het kookvocht tot de helft inkoken.

  9. Voeg dan de zure room toe en laat lichtjes indikken.

  10. Werk de saus af met de diepgevroren tomatenblokjes, die u even laat meewarmen. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lepel wat saus op elk bord en schik er een 'torentje' tong op. Geef er hertoginnenaardappeltjes of minibroodjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  3. Smelt 1 eetl. boter en verwarm er de spinazieblaadjes in (u kunt de spinazieblaadjes ook verwarmen in de microgolfoven). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij de gerookte zalm in stukjes en meng ze onder de spinazie.

  4. Leg de visfilets met de velkant naar boven. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de spinaziemengeling over de helft van elke filet. Vouw dan de filets dicht.

  5. Bereiding:
  6. Breng 2 dl water aan de kook in een brede pan, met 1/2 blokje tuinkruidenbouillon. Giet er 2 eetl. Nouilly Prat bij.

  7. Plaats een rooster over de pan en schik er de gevulde tong op. Zet het vuur iets lager.

  8. Hou de vis warm terwijl u de saus maakt: laat eerst het kookvocht tot de helft inkoken.

  9. Voeg dan de zure room toe en laat lichtjes indikken.

  10. Werk de saus af met de diepgevroren tomatenblokjes, die u even laat meewarmen. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lepel wat saus op elk bord en schik er een 'torentje' tong op. Geef er hertoginnenaardappeltjes of minibroodjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 19 g

Bekijk het recept digitaal