Tortellini in bierbouillon
Tortellini in bierbouillon

Tortellini in bierbouillon

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei in fijne ringen.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij de grove stelen van de waterkers.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot samen met de preiringen 5 min.

  9. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Besprenkel met het citroensap.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en het bier en laat 5 min. koken.

  11. Voeg de tortellini toe en laat gaar worden (kooktijd: zie verpakking). Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tortellini over de borden en giet er de bierbouillon met de groentjes over. Garneer met enkele blaadjes waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei in fijne ringen.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij de grove stelen van de waterkers.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot samen met de preiringen 5 min.

  9. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Besprenkel met het citroensap.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en het bier en laat 5 min. koken.

  11. Voeg de tortellini toe en laat gaar worden (kooktijd: zie verpakking). Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tortellini over de borden en giet er de bierbouillon met de groentjes over. Garneer met enkele blaadjes waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 8.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier

Bekijk het recept digitaal