Tortellini met courgette en pestoroomsaus
Tortellini met courgette en pestoroomsaus

Tortellini met courgette en pestoroomsaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 42.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 24.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes van ± 1/2 cm dik.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de stukken courgette toe en laat 10 min. stoven. Kruid goed met peper en zout.

  8. Meng intussen de rode pesto met de room in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur.

  9. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Roer de pesto-roomsaus meteen onder de pasta en voeg de stukken courgette toe. Meng goed onder elkaar.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met de geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes van ± 1/2 cm dik.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de stukken courgette toe en laat 10 min. stoven. Kruid goed met peper en zout.

  8. Meng intussen de rode pesto met de room in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur.

  9. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Roer de pesto-roomsaus meteen onder de pasta en voeg de stukken courgette toe. Meng goed onder elkaar.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 42.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 24.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. - Piana del Sole - Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal