Tortellini met pesto, zalm en asperge
Tortellini met pesto, zalm en asperge

Tortellini met pesto, zalm en asperge

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 675 kcal
Vet 40 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 32.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmporties oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de courgette in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij daarna in 4.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmporties ± 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Maak ondertussen de pesto: mix de spinazie samen met de pistachenoten, het teentje knoflook en 4 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout. Hou apart.

  8. Als de zalm klaar is, haal hem dan uit de pan en prak grof met een vork. Hou apart.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de stukken asperge en courgette 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Kook ondertussen de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Giet de tortellini af en meng met de pesto en de geprakte zalm. Laat even warm worden.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tortellini over de borden samen met wat groenten. Maak met een dunschiller schilfers van de grana padano en strooi ze over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmporties oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de courgette in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij daarna in 4.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmporties ± 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Maak ondertussen de pesto: mix de spinazie samen met de pistachenoten, het teentje knoflook en 4 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout. Hou apart.

  8. Als de zalm klaar is, haal hem dan uit de pan en prak grof met een vork. Hou apart.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de stukken asperge en courgette 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Kook ondertussen de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Giet de tortellini af en meng met de pesto en de geprakte zalm. Laat even warm worden.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tortellini over de borden samen met wat groenten. Maak met een dunschiller schilfers van de grana padano en strooi ze over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 675 kcal
Vet 40 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 32.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. Grande Réserve Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal