Tortellini met zalm, zeevruchten en pecorino
Tortellini met zalm, zeevruchten en pecorino

Tortellini met zalm, zeevruchten en pecorino

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Suiker 4.3 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 22.1 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in heel dunne reepjes van 2 à 3 cm.

  4. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de venkel toe en laat 3 min. bakken, voeg dan de champignons toe en laat nog 3 min. bakken. Smelt de spinazie in het mengsel.

  8. Voeg de room, de zalm en de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. op een laag vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Kook intussen de tortellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg toe aan de kookpot.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de borden met geraspte pecorino.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in heel dunne reepjes van 2 à 3 cm.

  4. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de venkel toe en laat 3 min. bakken, voeg dan de champignons toe en laat nog 3 min. bakken. Smelt de spinazie in het mengsel.

  8. Voeg de room, de zalm en de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. op een laag vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Kook intussen de tortellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg toe aan de kookpot.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de borden met geraspte pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Suiker 4.3 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 22.1 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Gavi D.O.C.G. 'Palás' Michele Chiarlo Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal