Tortilla met 3 kazen en broccoli
Tortilla met 3 kazen en broccoli

Tortilla met 3 kazen en broccoli

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Vet 30.4 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 20.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij verse broccoli in roosjes en kook ze 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water tot ze net gaar zijn (ze mogen nog lichtjes krokant zijn). Kook diepgevroren broccoliroosjes 4 min. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Snij intussen de cheddar en de blauwgeaderde kaas in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Klop de eieren los met een vork en voeg al roerend de room, de tijm, de marjolein, het paprikapoeder en het fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie op een zacht vuur in een grote braadpan met antiaanbaklaag. Giet er het eiermengsel in en verdeel er de gekookte broccoliroosjes en de kazen over.

  9. Laat 12 min. bakken tot de kazen gesmolten en de eieren net gaar zijn.

  10. Afwerking:
  11. Serveer eventueel met een groen slaatje en stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij verse broccoli in roosjes en kook ze 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water tot ze net gaar zijn (ze mogen nog lichtjes krokant zijn). Kook diepgevroren broccoliroosjes 4 min. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Snij intussen de cheddar en de blauwgeaderde kaas in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Klop de eieren los met een vork en voeg al roerend de room, de tijm, de marjolein, het paprikapoeder en het fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie op een zacht vuur in een grote braadpan met antiaanbaklaag. Giet er het eiermengsel in en verdeel er de gekookte broccoliroosjes en de kazen over.

  9. Laat 12 min. bakken tot de kazen gesmolten en de eieren net gaar zijn.

  10. Afwerking:
  11. Serveer eventueel met een groen slaatje en stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Vet 30.4 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 20.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Tocornal Chardonnay Cono Sur - Chili

Bekijk het recept digitaal