Tortilla's met pitavlees, guacamole en zoete aardappelfrieten
Tortilla's met pitavlees, guacamole en zoete aardappelfrieten

Tortilla's met pitavlees, guacamole en zoete aardappelfrieten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 964 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 91.5 g
Suiker 23.6 g
Vezel 15.7 g
Eiwit 44.6 g
Zout 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Spoel de maïs en de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Laat de witte koolsla uitlekken en meng met de maïs en de zwarte bonen.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de diepgevroren zoete aardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier en plaats 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de uien en groene paprika's ± 10 min. op een matig vuur. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg het pitavlees toe aan de pan en laat nog 4 à 5 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Beleg de tortilla's met de wittekoolsla, het vlees met de groentjes en de guacamole. Serveer met de zoete aardappelfrieten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Spoel de maïs en de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Laat de witte koolsla uitlekken en meng met de maïs en de zwarte bonen.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de diepgevroren zoete aardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier en plaats 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de uien en groene paprika's ± 10 min. op een matig vuur. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg het pitavlees toe aan de pan en laat nog 4 à 5 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Beleg de tortilla's met de wittekoolsla, het vlees met de groentjes en de guacamole. Serveer met de zoete aardappelfrieten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 964 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 91.5 g
Suiker 23.6 g
Vezel 15.7 g
Eiwit 44.6 g
Zout 5.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal