Toscaanse varkensrolletjes met pasta pomodore
Toscaanse varkensrolletjes met pasta pomodore

Toscaanse varkensrolletjes met pasta pomodore

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 80 g
Eiwit 56.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in 4 of 6 stukken.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano.

  5. Bereiding:
  6. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.

  7. Besprenkel elke varkensescalope met balsamicoazijn (1 eetl. voor de 4 escalopes). Kruid met peper en zout. Verdeel de schijfjes mozzarella over de escalopes, daarna de rucolablaadjes en de halfgedroogde kerstomaten. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.

  8. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de varkensrolletjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de stukken tomaat toe en breng op smaak met het blaadje laurier en de afgeritste blaadjes oregano en tijm. Giet er de wijn over en laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met peper en zout.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta, de pomodoresaus en de varkensrolletjes over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in 4 of 6 stukken.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano.

  5. Bereiding:
  6. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.

  7. Besprenkel elke varkensescalope met balsamicoazijn (1 eetl. voor de 4 escalopes). Kruid met peper en zout. Verdeel de schijfjes mozzarella over de escalopes, daarna de rucolablaadjes en de halfgedroogde kerstomaten. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.

  8. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de varkensrolletjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de stukken tomaat toe en breng op smaak met het blaadje laurier en de afgeritste blaadjes oregano en tijm. Giet er de wijn over en laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met peper en zout.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta, de pomodoresaus en de varkensrolletjes over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 80 g
Eiwit 56.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië Wijn Chianti D.O.C.G. Villa Sopita Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal