Tournedos met bospaddenstoelen
Tournedos met bospaddenstoelen

Tournedos met bospaddenstoelen

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 39 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 37.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren bospaddenstoelen op een hevig vuur.

  3. Laat nog 5 min. verder bakken op een zachter vuur.

  4. Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een braadpan en laat de tournedos aan beide zijden 2 min. korsten. Laat op een zachter vuur verder bakken naar wens. Kruid met peper en zout.

  5. Haal het vlees uit de pan, zodat u er de fijngesnipperde sjalot en knoflook in kunt stoven. Giet er de rode wijn bij. Laat 2 à 3 min. inkoken, doe er de bospaddenstoelen bij en voeg ketchup en room toe. Laat verder inkoken tot de gewenste dikte.

  6. Afwerking:
  7. Geef er kroketjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren bospaddenstoelen op een hevig vuur.

  3. Laat nog 5 min. verder bakken op een zachter vuur.

  4. Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een braadpan en laat de tournedos aan beide zijden 2 min. korsten. Laat op een zachter vuur verder bakken naar wens. Kruid met peper en zout.

  5. Haal het vlees uit de pan, zodat u er de fijngesnipperde sjalot en knoflook in kunt stoven. Giet er de rode wijn bij. Laat 2 à 3 min. inkoken, doe er de bospaddenstoelen bij en voeg ketchup en room toe. Laat verder inkoken tot de gewenste dikte.

  6. Afwerking:
  7. Geef er kroketjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 39 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 37.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Tour de Pressac A.C. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal