- Bewaar

- Bewaar
Tournedos met gebakken krieltjes en witloofsalade
Onze drankensuggesties
Bier Le Fort Tripel Sterk blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.
-
Bereiding:
-
Maak de dressing: meng de zure room met de mosterd, de honing, de balsamicoazijn, de walnotenolie, zwarte peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Bak de tournedos aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak het vlees verder naar smaak. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal uit de pan en hou warm. Giet 1 dl water in de pan, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat even inkoken.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes 5 min. Roer regelmatig.
-
Meng de waterkers en de rode ui met het witloof en lepel er de helft van de dressing over. Bestrooi met de walnoten.
-
Afwerking:
-
Lepel de saus over het vlees. Serveer met de gebakken krieltjes en de witloofsalade. Serveer de rest van de dressing apart.
Onze drankensuggesties
Bier Le Fort Tripel Sterk blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.
-
Bereiding:
-
Maak de dressing: meng de zure room met de mosterd, de honing, de balsamicoazijn, de walnotenolie, zwarte peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Bak de tournedos aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak het vlees verder naar smaak. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal uit de pan en hou warm. Giet 1 dl water in de pan, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat even inkoken.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes 5 min. Roer regelmatig.
-
Meng de waterkers en de rode ui met het witloof en lepel er de helft van de dressing over. Bestrooi met de walnoten.
-
Afwerking:
-
Lepel de saus over het vlees. Serveer met de gebakken krieltjes en de witloofsalade. Serveer de rest van de dressing apart.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Le Fort Tripel Sterk blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux